2023-11-25
今晚朋友搵我傾計,約我係老蘭等。見到面後同朋友講之前係元朗食過芝加哥串燒酒場啲燒蠔好好食,呢度都有分店。朋友聽過後就話一於去呢間。我哋6:00去到,未係繁忙時間,可以揀位坐。店內裝飾新淨有時代感。聽住有節奏感唔太大聲嘅音樂,再加埋必叫既啤酒/其他酒精類飲品,令個人都放鬆左。香蒜蔥花廣島蠔 及 芝士燒廣島蠔:廣島蠔非常非常新鮮。好有鮮味。燒製掌握嘅時間啱啱好,上枱仲係脹卜卜。個人鍾意食香蒜蔥花味多啲。但朋友就鍾意食芝士味多啲。黑松露蝦串:黑松露都好多,味香濃。蝴蝶開邊蝦,賣相好靚。爽口既蝦肉依然保持到肉汁。安格斯牛板腱珍珠飯:諗住幾十蚊一個飯唔會好高質。點知牛肉重牛味得來都好林滑。仲可以要求多飯極品即燒乳豬:呢個item好特別,好少串燒舖有。非常推薦大家叫呢個嚟食。乳豬皮烤得香脆。味都唔會過咸。佢甚至仲好食過我喺葡國/西班牙餐廳食嗰啲招牌乳豬。鹽燒雞翼:雞翼都算大隻。雞皮脆口。調味剛剛好。鹽燒牛舌心:食串燒唔可以冇牛舌心。呢度嘅牛舌心一客有三舊。沒有太多嘅調味反而仲突出到牛舌嘅油香味。牛舌冇根。好Juice。燒prime 牛小排:一客有四舊。好厚身。油分充足有咬口。韭菜燒:調味好嘢味。韭
鹽燒雞翼:雞翼都算大隻。雞皮脆口。調味剛剛好。
燒prime 牛小排:一客有四舊。好厚身。油分充足有咬口。
韭菜燒:調味好嘢味。韭菜新鮮。唔黐牙
招牌茄子燒:見到枱枱都有叫呢個。茄子燒得熟透,軟林林的,亦都好有水份。好容易就可以將皮肉分離。
傾完計,舒完壓,又一個晚上。