2023-10-01 21 瀏覽
聽講係大埔就有一間已經出名,今次係老蘭開分店,蘭桂坊可以坐係度食串燒既又飲酒既肯定要來尼間食~幻彩既彩虹收銀台真係點睛之筆,同bar台match得好有感覺。重點係性價比高,係中環來講價錢算平既串燒,但質素係高,可以再來既餐廳。煙燻和牛牛舌厚切牛舌真係燒得岩好又軟嫩。鹽燒牛舌心不需要過多調料,就咁鹽燒已經好好味。金菇牛肉卷兩個頂配好朋友一齊燒更加開心,一齊入我個肚啦燒汁牛仔骨細細牛仔骨夠惹味,燒到恰到好處的香芝士和牛串嫩口和牛上加上芝士💯燒豬大腸乾淨冇問題,酥脆Q軟夠好味滋味臘腸串未試過燒臘腸,都比較特別,多左煙燻味伴住酒飲好夾日式叉燒片未聽嘗過燒叉燒,試下又得姐燒土匪雞翼切開一邊來燒,方便食之餘入曬味。大蔥雞髀肉串雞髀與蔥,一甜一Q,蛋白質滿滿。招牌茄子燒,韮菜燒,燒新鮮秋葵素菜都烤得幾唔錯,特別係秋葵火候岩好入味~炭燒豬頸肉厚實又烤得嫩口真係唔錯。鹽燒燒白鱔串烤到皮酥脆真係絕味。鹽燒多春魚簡單既鹽燒出曬d魚香味,而且唔乾唔老。燒紫菜年糕串尼個特別嘢真係要試下,年糕軟糯有嚼勁~鍾意食年糕既人唔好錯過。Blue Margarita想要烈酒就揀尼個啦,酒味濃d而且顏值唔錯。Rainbow酒

煙燻和牛牛舌
厚切牛舌真係燒得岩好又軟嫩。
鹽燒牛舌心
不需要過多調料,就咁鹽燒已經好好味。
金菇牛肉卷
兩個頂配好朋友一齊燒更加開心,一齊入我個肚啦
燒汁牛仔骨
細細牛仔骨夠惹味,燒到恰到好處的香
芝士和牛串
嫩口和牛上加上芝士💯

燒豬大腸
乾淨冇問題,酥脆Q軟夠好味

滋味臘腸串
未試過燒臘腸,都比較特別,多左煙燻味伴住酒飲好夾

日式叉燒片
未聽嘗過燒叉燒,試下又得姐

燒土匪雞翼
切開一邊來燒,方便食之餘入曬味。
大蔥雞髀肉串
雞髀與蔥,一甜一Q,蛋白質滿滿。

招牌茄子燒,韮菜燒,燒新鮮秋葵
素菜都烤得幾唔錯,特別係秋葵火候岩好入味~

炭燒豬頸肉
厚實又烤得嫩口真係唔錯。

鹽燒燒白鱔串
烤到皮酥脆真係絕味。

鹽燒多春魚
簡單既鹽燒出曬d魚香味,而且唔乾唔老。

燒紫菜年糕串

Blue Margarita
想要烈酒就揀尼個啦,酒味濃d而且顏值唔錯。

Rainbow
酒如其名,好似彩虹咁colorful,味道酸酸甜甜帶點酒精~女仔應該好鍾意~