2018-11-30
今日同朋友經過一間特色餐廳,門外放著多盆小草作裝飾,就好似進入一個美麗嘅花園咁,原來仲可以帶埋狗狗,一齊喺室外享用晚餐添~ 今日就同朋友在花園中食飯啦,「Aldou Cafe」嘅店內放了小蠟燭令人特別放鬆,增加咗不少情調。 我哋叫咗個$388 套餐開心share ! 套餐包括有前菜、餐湯、主菜及飲品。首先來個香噴噴嘅《黑松露野菌湯》,味道香濃,充滿黑松露同野菌香味, 口感細滑! 再來個《羅勒白酒忌廉煮青口》作前菜,青口鮮甜可口,肉質嫩滑,配上特製醬汁,卻有白酒嘅清香! 主菜有《巴馬火腿牛肝菌意粉》,牛肝菌煮得唔錯,味道香濃爽口,加上薄薄嘅巴馬火腿,帶出鹹香味道,使味道更加有層次,而意粉軟硬度適中,全部材料味道夾,好食! 仲有個《燒烤醬豬肋骨配薯條熱熔芝士》,令我最深刻就係個熱熔芝士,熱熔芝士再加上用咗惹味燒烤醬製成嘅豬肋骨,整得非常入味! 仲有大大份嘅粗薯條,熱辣辣,脆卜卜,點上熱熔芝士一齊食,夾! 加$12 仲有杯靚靚 coffee,味道香濃細滑! 「Aldou Cafe」入咗我encore之選嘅餐廳,下次試吓佢嘅《青口放題》套餐先!
加$12 仲有杯靚靚 coffee,味道香濃細滑!