2018-01-26 33 瀏覽
係fb見到好多人嚟呢間食呢個二人餐,覺得都幾抵食,就同朋友嚟咗鮮蝦柚子沙律,兩隻蝦新鮮剝好,肉質彈牙,配上清新嘅柚子肉,生菜,甜酸醬同花生,簡簡單單已經叫人欲罷不能柚子剝得好乾淨一啲渣都冇,而且果肉多汁又甜,好開胃蒜香牛油炸雞翼,炸得好香,雞翼皮好脆,入面嘅肉質幼滑,啲肉汁鎖豬哂係入面好香好好食小食串燒有兩串,可以揀雞牛豬,我哋揀咗雞同牛雞肉幾嫩,燒得好香牛肉係安格斯牛,肉質結實有纖維,沾埋滿有花生香嘅沙嗲醬一齊食主菜叫咗香芒蟹肉炒飯,飯粒炒得粒粒分明,蟹肉都係個飯入面融為一體,反而係明顯哋有幾隻大大隻蝦仁係飯入面,幾surprised芒果煮完較生食淋,但係都唔會爛哂,而且味道好甜,配埋蟹肉炒飯好夾菜有得揀芥蘭/西蘭花我哋揀咗芥蘭,蒜蓉炒鑊氣十足,份量都好夠,兩人食嘅話有點兒太多埋尾有兩份甜品:椰汁黑糯米,撈勻一齊食糯米好煙韌,軟硬適中,椰醬唔會太稀或太濃稠,配搭恰到好處嘢飲方面餐飲加錢upgrade咗做椰青同綠豆冰椰青好靚,多水清甜,椰肉爽口又嫩滑,飲落好清新綠豆冰係用咗冇豆殼嘅綠豆,淡淡綠豆肉,椰汁香濃,飲品做得幾好

柚子剝得好乾淨一啲渣都冇,而且果肉多汁又甜,好開胃

小食串燒有兩串,可以揀雞牛豬,我哋揀咗雞同牛
雞肉幾嫩,燒得好香

菜有得揀芥蘭/西蘭花
我哋揀咗芥蘭,蒜蓉炒
鑊氣十足,份量都好夠,兩人食嘅話有點兒太多

埋尾有兩份甜品:椰汁黑糯米,撈勻一齊食
糯米好煙韌,軟硬適中,椰醬唔會太稀或太濃稠,配搭恰到好處

嘢飲方面餐飲加錢upgrade咗做椰青同綠豆冰
椰青好靚,多水清甜,椰肉爽口又嫩滑,飲落好清新