2024-03-18
今日約朋友去銅鑼灣睇戲食飯,我想食燒肉,朋友話有好介紹😍,於是跟佢去咗Suger+ 6樓的,食燒肉放題。店內裝潢是簡約日式風格,座位區分兩邊,一邊比較開揚,另一邊以廂位為主,私隱度較高。今日我哋早到可以選擇落地玻璃那邊的廂位,既有私隱度又面向維多利亞公園,可以一邊觀賞美景,一邊享受美食🥰,人生一樂也🤣。A5宮崎牛套餐每位$698.-,食足120分鐘,包每人一份精選和牛拼盤(牛肋肉、肩里肌、肩口肉、內後腿肉、外後腿肉及五花腩),之後可以用QR code 點選各款牛、豬、雞、炸物、前菜、沙律、小食、甜品、雪糕及飲品等等,勁多選擇👍。和牛拼盤6款牛肉都油脂豐腴牛味濃郁,牛肉燒至油脂迫出表面焦香,再蘸點醬汁或鹽花食,令人回味無窮🥰,其中外後腿肉及五花腩可以用QR code 無限追加,食到滿足為止😍。炸物:雜錦天婦羅、芝麻手羽先、廣島吉列蠔及酥炸魷魚都非常鬆脆,雞翼表面加上芝麻,味道零舍香口,外脆內嫩又juicey🥰,蠔新鮮無腥味,魷魚彈牙味道鮮香😍。燒物:香草雞肉有陣陣香草味,肉質嫩滑juicy,黑豚頸肉質感彈牙帶油脂香味,白粟米非常清甜。甜品:自家製3.6牛乳奶凍,非常滑溜香甜。抹茶及桃味雪
甜品:自家製3.6牛乳奶凍,非常滑溜香甜。抹茶及桃味雪糕,口感幼滑味道香甜。柚子雪葩味道清新甜度剛好,凍涼消膩😍。