2016-02-20
完左一個禮拜既辛勞, Happy Friday 都想食餐好d~原本諗住去食新開既韓國菜,不過去到門口覺得唔太抵食,反而比附近既賀喜吸引左~o係門口睇餐牌一人set 大約$100 左右,另外仲有二人set 同四人set,價錢都算合理,一於試下。賀喜唔算好大,不過座位安排又唔算好迫,都算坐得舒服。我地叫左個賀喜精選二人套餐(($388),有沙律,刺身,壽司,炸雞,燒三文魚鮫,烏冬,生果同野飲,都幾多野食。大約五分鐘左右,蟹子沙律就到喇,D 蟹柳絲同青瓜都刨得好幼,幾開胃之後上既係剌身拼盆,有三文魚,章紅魚,甜蝦,赤貝,都係好新鮮既,特別係三文魚,厚切令人好滿足;不過章紅魚有少少腥味。跟住就到壽司喇,有兩件鰻魚壽司,一件三文魚壽司,一件帶子壽司,一件海膽壽司同一件吞拿魚壽司。海膽壽司唔錯,無腥味又新鮮。不過得一件唔夠分再黎就係炸雞,肉質都嫩,個人而言咸左少少。之後就係三文魚鮫,上台時岩岩燒起熱辣辣,幾好味 食到呢度已經好飽,點知原來仲有個烏冬同水果 個烏冬竟然都唔錯喎,烏冬幾好咬口,唔太林又唔太熟,煮得岩岩好;D 牛肉就不過不失,雖然好飽但我都成碗食哂。最後上埋生果,真係好飽好滿足。總括而
賀喜唔算好大,不過座位安排又唔算好迫,都算坐得舒服。
總括而言呢,呢餐既盛價比都幾高,不過下次再食應該會點反D 一人定食,今次食得太飽喇;至於食物質素都算唔錯,食材都食鮮;服務都幾好,兩個服務員都好好態度,落order 收碟都好快;環境都OK,係D 音樂有少少嘈.. 如果KEEP 住水平,應該都會成為美孚既熱門餐廳。