18樓雞煲火鍋專門店早幾日中同突然打比我話想出去打邊爐,如果佢早少少打嚟就一定會留肚,中午先食完刀削麵,真係好鬼飽!輪椅人士去呢度要注意,要搭貨,貨喺大鴻輝後面近休憩處,上到18樓穿過後巷就入到火鍋店,入面算闊落,方便大家約成班輪椅朋友上去打邊爐!呢間18樓雞煲火鍋店應該大家都唔陌生,今次我哋揀咗套套B,呢個套餐有扇貝、手打蝦滑、 雪花肥牛、特級肥牛、廣島蠔、美國安格斯牛頸脊同指定啤酒任飲,打邊爐就任食2小時。呢間火鍋店都係用QR Code手機落單叫野食,有超過90款食物比人叫,首先就係先食雞煲,食完再打邊爐,呢間無湯底揀,枱上只有乳白色無咩味嘅湯就係比你加,加完無哂可以叫店員再比你!飲品方面有2款係自家製,包括有冬瓜茶同桂花烏龍茶,仲有其他大路罐裝同支裝飲品,唔洗加錢任飲啤酒有嘉士伯、藍冰同獅威!雪糕方面就有兩種味嘅雪糕比人任食任唧,有乳酪同抹茶味,仲可以加朱古力針同迷你棉花糖。我今次必食推介有:美國安格斯牛頸脊、廣島蠔、牛柏葉、麻辣鴨血、響鈴、 黑椒牛丸、胡椒豬肚丸、包心芝士丸、牛筋丸、炸台灣一口腸、海蝦、芝士豆腐、山根、金菇、鯇魚片、炸魚皮、蟹爪肉棒、滋補花膠等等......
18樓雞煲火鍋專門店

4人總共價錢$1179,有加一服務費!

個人口味總評分:8/10

@18fhotpot

地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心18樓

#18樓雞煲火鍋專門店 #任食打邊爐 #香港美食 #荃灣美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong