2021-06-23
約咗朋友喺The ONE 購物,買完嘢之後肚仔餓,要搵地方開餐,喺商場不同樓層行吓,見到呢間餐廳,原來朋友同我都喺其他分店食過,覺得味道幾好,咁就決定一齊食過番尋味😆我叫咗 $168嘅 Lunch Special「石燒美國牛肩扒(200g)配炸薯條」,跟餐加$10 要「是日餐湯」,再用半價$29 叫咗 啤酒 CRAZY RABBITS ;另外再加 $178嘅「意大利風乾火腿夏威夷披薩」,呢個 pizza 我哋 share 嚟食😆-「石燒美國牛肩扒🥩」放喺塊燒熱咗嘅黑石上邊,不停加熱😆;牛肩扒🥩幾軟熟幾有牛味😋;仲有烤原粒蒜頭🧄,我鍾意😋-「是日餐湯」係蘑菇湯,有碎蘑菇喺裏面,濃郁、creamy、好飲😋- 啤酒 CRAZY RABBITS,根據餐牌介紹:「Stout, ABV 5.2%, IBU 28, Roasted Coffee, Dark Chocolate, Caramel. Great with Rich Food & Steak」,依家 Micro-brewing 在各地都越來越多,包括香港在內,味道 / 品質 非常參差😅,呢隻 CRAZY RABBITS 黑啤 就幾好飲,
- 啤酒 CRAZY RABBITS,根據餐牌介紹:「Stout, ABV 5.2%, IBU 28, Roasted Coffee, Dark Chocolate, Caramel. Great with Rich Food & Steak」,依家 Micro-brewing 在各地都越來越多,包括香港在內,味道 / 品質 非常參差😅,呢隻 CRAZY RABBITS 黑啤 就幾好飲,有極濃郁嘅 咖啡味,細緻,濃滑😋,半價咗 $29仲超抵飲😆
- 「意大利風乾火腿夏威夷披薩🍕」:呢間餐廳嘅 pizza 不嬲都幾好食, 呢個「夏威夷披薩🍕」烤焗好之後,鋪上意大利🇮🇹 prosciutto 同 火箭菜🍃,配合甜甜吔嘅 焦糖菠蘿🍍,有鹹香得嚟又簡單清新美味😋
朋友就好似叫咗半隻烤春雞,不過我唔係好肯定😆,因為我太專注食我嘅 牛扒🥩、披薩🍕、黑啤酒🍺😆