2018-03-05 233 瀏覽
平日同朋友過開中環,午飯時間聚一聚,訂了位試這間意大利餐廳。餐廳不大,我同朋友食兩點,如果沒訂位,應該無位坐,所以建議大家要訂位。張相無人係因為我地食到差不多落場時間,得返我地同朋友分別叫了兩個lunch set, black truffle bread pudding 同slow cooked duck.先上面包,係Focaccia,好香好軟熟又唔會太油前菜有沙律或湯揀,我地都揀左粟米湯,有好多粟米,好飲,好香粟米味又唔會太creamy溫泉蛋黑松露bread pudding, 好香黑松露味,加埋溫泉蛋索哂入bread pudding 入面,好好食,pudding 唔會太林,口感適中,香港比較少餐廳有bread pudding 食slow cooked 鴨胸同鴨腿,鴨腿好入味同好滑,鴨胸外面有脆脆地既皮,幾香口。我其實特別鍾意食綠色既唔知咩豆,好特別,第一次食set 包餐飲,我叫左咖啡,咖啡豆味幾香,唔錯,而且好多泡泡,我鍾意

先上面包,係Focaccia,好香好軟熟又唔會太油

2018-03-01