2020-06-05
駱駝漆大廈出名多野食,今日就嚟咗11樓五月星牛肉麵🇹🇼食lunch。鋪頭標榜冇味精,唔會食到頸渴!lunch 有好多選擇,可以揀主菜,小食同埋飲品。之前食過招牌菜紅燒牛肉麵🙈,所以今次我就嗌咗個名好趣緻嘅👍試管鹽酥雞,麻辣鴨血同埋珍珠奶茶。呢個餐有得揀白飯/滷肉飯。食台灣菜緊係要試下滷肉飯啦😌。試管鹽酥雞真心好食👍,食落好鬆化(呢個形容詞好似形容緊餅乾😂)外層炸漿薄,雞肉食落唔會太鹹,但會令你keep住想食🤤🤤🤤小食同飲品就中規中矩。麻辣鴨血好辣🌶️🔥,辣到要飲多幾啖奶茶解辣。如果唔係好食得辣嘅人可以直接嗌其他,因為我呢個平時食開辣嘅都唔係好頂得順🤣。講返杯珍珠奶茶,唔太甜,但珍珠煮得有d淋。滷肉飯冇預期中好食。酸青瓜唔錯,可以中和滷肉嘅油膩!滷肉加入肥瘦豬肉,但甘香有餘,份量不足,食到一半變左食白飯,如果有多d汁撈飯會好d🙈。