2019-05-18
是日去左北角返日文,放半日和同學係附近食個lunch見到呢間新開試業中的日式拉麵店。金鶴拉麵🍜,上完三個鍾頭課真係要補補腦食豐富d!下午二點幾,小店唔算多人,店員很好比我地坐左係最舒服既位置👍🏻又介紹左d拉麵款同優惠good!餐廳午餐時段加28蚊可以加個小食都幾多選擇,整體價錢都唔太貴,不錯👌🏻Order 左二款 - 招牌雞白湯拉麵及醬油拉麵🍜🔸醬油拉麵🍜清清地既,材料都幾多,日式醬油,以為會好咸,但是剛剛好的不錯,有紫菜、叉燒、伴著糖心蛋,湯底也出色,面既軟度適中幾好呢!🔸雞白湯拉麵有酥脆牛蒡絲,帶有小小甜又酥脆,聽聞幾有益既!湯㡳奶白色是用了六小時煮的,雞味好濃郁,個湯幾香夠滑但不覺油膩的!💕店員有特別介紹個慢煮既雞胸肉有小小黑椒味並且特別的建議凍食,肉質鮮味而且肉唔鞋都夠嫩既!🔸枝豆本身就是枝豆粉,用黎送啤酒🍻最愛!!呢度枝豆唔錯有小小鹽吊味幾香口,不錯👍🏻🔸浦燒活鰻魚串鰻魚店員提及是新鮮空空返黎仲係即整既鰻魚燒得皮很酥脆,亦帶點魚油好野味了,鰻魚肥美,夠厚又入味,下次來一定要來品嚐一下個鰻魚飯了😋🔸綠茶軟果甜甜地又有濃濃抹茶🍵味道,當午餐甜店,大滿足呢!二個人食食左300蚊倒,
Order 左二款 - 招牌雞白湯拉麵及醬油拉麵🍜
🔸醬油拉麵🍜
🔸雞白湯拉麵
🔸枝豆
本身就是枝豆粉,用黎送啤酒🍻最愛!!
呢度枝豆唔錯有小小鹽吊味幾香口,不錯👍🏻
🔸浦燒活鰻魚串
🔸綠茶軟果
甜甜地又有濃濃抹茶🍵味道,當午餐甜店,大滿足呢!
二個人食食左300蚊倒,日式店黎講算幾抵呢!
仲有日本制濕紙巾比我地抹手走人,幾好👍🏻
抹