2019-06-08
今日吾想又係旺角食放題/打邊爐,之後上OpenRice 睇一睇見到呢間主打越南🇻🇳菜既餐廳🍴有好多好評就順便係OpenRice 訂位。現場環境幾寬闊,坐得幾舒服😌我地一行二人叫左一個精選拼盤:HKD 115 (特價HKD 98)一盤有齊蝦餅、春卷、豬頸肉和扎肉蒸粉包,心多多每樣都想試就最適合。蝦🦐餅:香脆可口,蝦🦐肉彈牙,炸至黃金色既外皮超吸引。🎈春卷🍄:外脆內軟,有時好怕食到一咬係揸曬D油出黎既春卷,但好彩呢間一點都不油膩👍🏽扎肉蒸粉包:🐖🍄係必點既越南小食,大大件賣相好吸引, 粉皮軟滑,包住滿滿既饀料,配上炸蔥和蔥油,好味🥳豬頸肉🐖:燒得好均恆,過豬比較瘦會略嫌乾身。超載椰青飯(HKD 103)呢個真是非常非常好吃,海鮮🦐🍚🥥🦑非常新鮮,外面的椰汁醬料分量超多,竟是鹹鹹的,又帶有少許甜味,很特別! 而且飯的份量很多,蝦都有三大隻,新鮮爽口。因為係用上椰汁🥥有好香椰汁味,完全提升左一個層次❤️串燒 (豬,牛,雞)HKD89 : 首先價錢吾太貴,包曬基本三款肉類,心大心細想咩都試下既人可以order,全部都燒得好平均好香,最點係沙嗲汁提起肉味👍🏽印度🇮🇳薄餅: 熱辣辣剛新鮮出爐,食落好香
現場環境幾寬闊,坐得幾舒服😌
我地一行二人叫左一個精選拼盤:
HKD 115 (特價HKD 98)
蝦🦐餅:香脆可口,蝦🦐肉彈牙,炸至黃金色既外皮超吸引。🎈
豬頸肉🐖:燒得好均恆,過豬比較瘦會略嫌乾身。
印度🇮🇳薄餅: 熱辣辣剛新鮮出爐,食落好香牛油味🐂點沙嗲汁同串燒一齊食有中和作用🥘
今餐飯好滿意,估吾到全部都咁有水準, 一定會再黎光顧🥳😍