2021-05-11
朋友約我喺尖沙咀食飯,佢帶咗我嚟呢間喺樓上嘅西餐廳,話呢度食美式海鮮好好味,要同我一齊試吓😆我哋叫咗幾樣嘢share😋- $138嘅 Golden Oyster:生蠔🦪有三隻,每隻都幾大隻,味道鮮甜😋;加埋芝士🧀、洋蔥🧅、紅蘿蔔粒🥕一齊去焗,更加好味😋- $108嘅 Crab 🦀 Cake:呢度嘅 Crab Cake 貨真價實,蟹肉成份比例好高😆(試過有啲餐廳嘅蟹餅,裏面幾乎都係麵包糠或薯仔粒或洋蔥,只有好少量蟹肉😅);Crab Cake 表面仲煎到有少少脆😋;個醬汁都好好味,好似食到有 Mayonnaise,Dijon Mustard 同 Worcestershire 😆🤔😋- $158嘅 Baked Spinach Chicken Roll:酥皮焗得香脆又輕身,仲有濃郁牛油香😋,包住裏邊 新鮮嘅菠菜 同 幾嫩滑嘅雞肉,好食😋;旁邊仲有非常清新嘅沙律菜🥗- $128嘅 Grilled Seafood:有小龍蝦🦞、蝦🦐、青口、蜆、魷魚🦑;又有好鮮味嘅番茄醬🍅連好多蕃茄肉粒🍅,沾嗰兩塊脆卜卜嘅多士,好好味😋;仲有份量好多、軟綿綿嘅薯蓉😋- $78嘅 New York Cheese Cak
我哋叫咗幾樣嘢share😋
- $78嘅 New York Cheese Cake:賣相靚靚🤩,超creamy, 食得好飽😋
- $58嘅 Virgin Mojito:我加咗呢杯,好 refreshing 😋