2016-08-10 2666 瀏覽
堅尼地城係我長大的地方,依家已經發展到面目全非,不過每次再黎,都會勾起好多兒時既回憶.........係快樂既,我愛西環入正題,士美菲路熟食中心的雞煲聽聞已久,今日兩公婆路過就上去開飯啦,閒日唔洗等位,不過以前試過星期5,6日黎,係要排隊等位既.半隻雞煲加小辣,真係爆得好香,雞肉夠入味,配料香料又香又辣,配個白飯,一定要試呀!椒鹽鮮尤,尤魚好林好新鮮,個脆皮唔厚,又有D胡椒味,唔會太油太膩,好香口! 勝瓜蒸粉絲,勝瓜清甜,再配上大量蒜蓉粉絲一齊蒸,粉絲索哂蒜蓉香味,清淡得黎好好食!唔知係咪熟食中心通常下面或者隔離就係街市,所以食店既食材多數都好新鮮,而且價錢大眾化,晚飯宵夜藉得推介

2016-08-08
  • 雞煲