2018-08-22 3269 瀏覽
無肉不歡的我,早前就同朋友一齊去左佐敦食韓式燒肉。三個唔同價錢的任燒套餐,我地就揀左中等價錢的"世子御膳"套餐。 超多款的牛肉,而且牛肉質素仲唔差添。顏色夠紅潤新鮮,而且size同數量都少。  牛T骨扒+牛肉眼+牛前胸腹 超級大块的巨型牛T骨扒, 足足有爐面咁大块, 超誇張!! T⻣扒比較有咬口,而牛肉眼扒肉質就比較軟腍多肉汁。  牛肉淹漬叉肉 +烤LA牛排骨+ 烤牛肋骨肉+烤雞肉 除左肉數之外,仲有唔少海鮮。  帆立貝+生蠔+蜆+大蝦+魷魚+烤鰻魚 雖然係任叫,但啲海鮮質素都唔錯,夠哂新鮮又大隻。帆立貝大粒彈牙又鮮甜,大蝦同生蠔都唔差。 大蜆+烤干貝  蜆肉大粒又新鮮, 乾淨冇沙入口鮮味; 干貝亦都係大大粒, 仲非常鮮甜又彈牙.  醬油蝦忍唔住叫左好多轉嘅醬油蝦, 大大隻啖啖肉, 肉質爽口又彈牙. 而醬油味道甜甜地又唔會咸, 令蝦的味道更加鮮甜, 卻又唔會有腥味.  烤豬腸+烤牛腸+烤豬皮 烤牛腸 & 烤豬皮出面真係比較少有得食, 可以上試下. 烤熟後的牛腸原來係會比較彈牙中帶有爽口, 又完全唔會有肥膩的感覺或者重羶味, 真係估佢唔到又幾好味喎. 而烤豬皮就口感煙煙韌

牛T骨扒+牛肉眼+牛前胸腹
 牛肉淹漬叉肉 +烤LA牛排骨+ 烤牛肋骨肉+烤雞肉

除左肉數之外,仲有唔少海鮮。
 帆立貝+生蠔+蜆+大蝦+魷魚+烤鰻魚

大蜆+烤干貝

醬油蝦

烤豬腸+烤牛腸+烤豬皮
烤牛腸 & 烤豬皮出面真係比較少有得食, 可以上試下. 烤熟後的牛腸原來係會比較彈牙中帶有爽口, 又完全唔會有肥膩的感覺或者重羶味, 真係估佢唔到又幾好味喎. 而烤豬皮就口感煙煙韌韌咁, 冇咩特別的味道, 但係咀嚼的過程中會令你感覺到骨膠原就黎爆哂錶.

熱辣辣的 海鮮純豆腐辣湯, 味道唔算太辣, 但濃底都够濃, 海鮮唔多但豆腐好滑好好味,.

與辣湯相比之下比較 “清” 的海帶湯, 真OK唔難飲, 海帶都幾多.

飲品櫃內的多地果汁汽水都飲品任飲

like餐廳的 fb 仲每人送一條韓國雪條添~