2K
呢晚同朋友一齊嚟咗呢間專門食生蠔🦪嘅樓上西餐🍽️餐廳食晚餐🤣$69 Virginica 一隻、$69 赤穗坂越 一隻、$79 L'Heritage No. 2 一隻:每款要咗2隻,全部放埋一碟,Virginica 有少少 creamy 同 buttery flavor 跟住aftertaste 有少少甜味🤩,赤穗坂越 身體肥厚有淡淡嘅海水味🤩,L'Heritage No. 2 少少 creamy 蠔味濃郁 充滿 umami 🤩$99 Seafood Platter 包括咗好多海鮮《新鮮空運生蠔 兩隻 Jet Fresh Oyster x 2、日式磯煮飽魚 兩隻Japanese Style Boiled Abalone x 2、北海道帶子 兩隻 Hokkaido Scallop x 2、法國黃金螺 兩隻 French Sea Whelk x 2、紐西蘭青口 四隻New Zealand Mussel x 4》,逢星期一二價錢係 $99 有咁多海鮮食真係勁抵食🤩;基本上全部海鮮都新鮮幾好味,其中特別好味嘅係生蠔 爽滑同埋磯煮鮑魚甜甜哋軟硬適中典型日式煮法 🤣$149「蟹肉牛油果醬塔配黑魚子 K
$149「蟹肉牛油果醬塔配黑魚子 King Crab Meat Tartare」:首先賣相靚靚未食入口已經感覺清新🤣;蟹肉鮮味牛油果 creamy 黑魚籽 脆脆哋喺口腔裏邊爆破感覺暢快兼好味🤣,最特別係有一個白色嘅汁我都食唔出加咗啲乜(一般我都會食得出有啲乜嘢材料喺裏邊🤣) 總之就係清新好味,配呢個 Tartare 一齊食出奇地好夾🤩
$139「一口伊比利亞黑毛豬柳粒 Iberico Pork Rib Cubes」:豬柳粒有少少咬頭有好好豬味🤣,配埋非常新鮮爽脆嘅菜葉一齊食,又係好夾🤣
$239「香燒原隻去骨法國🇫🇷春雞 Roasted French Spring Chicken 🐓」:都幾肯定呢隻春雞好年輕係幼齒因為肉質真係超級嫩滑,同埋佢應該做好多運動所以肉質偏瘦唔肥,呢隻春雞好美味仲配埋細滑嘅薯蓉可以食🤣
$79「欖油蒜片炒青露筍 Stir-fried Green Asparagus」:露筍新鮮爽脆簡單好食蒜蓉炒更加香啲啲🤩