2019-08-25 3242 瀏覽
最近發現到K11有間新開既餐廳😏評價好似都唔差,一於同朋友黎試一試💕門口裝修非常講究,好有日本神社既感覺⛩我地咁啱坐bar枱,可以望住廚師好努力咁不停燒串燒🤣真係愈望愈肚餓😆😆😆.🐦幸福鳥(免治軟骨雞肉串燒) $30/串有四種口味可以揀,包括鹽燒、汁燒、芝士同激辛。我地揀左鹽燒同芝士😃因為撈左雞軟骨,好有咬口,加上面頭個層燒過既芝士🧀,好好食😍🤤推介💯其實鹽燒都好好味,可以食到最原始既風味,只係相比下芝士更出色😈🍡阿波美雞脾肉燒 $28/串 同樣有四款口味,包括鹽燒、汁燒、紫蘇梅醬同山葵。呢個我地挑戰左比較特別既紫蘇梅醬同汁燒兩款🤓肉質非常嫩滑,配上紫蘇梅醬食落酸酸地幾開胃,而加左汁燒個串食落都好惹味😙.🐷沖繩菠蘿·膠原BB豬 $188乳豬BB個皮好薄好香脆🥰肥瘦均勻,肉質嫩滑,配上沖繩菠蘿🍍鮮甜多汁,食落先發現原來個底有層焦糖添架😋.🍶青酒煮蜆 $78啲蜆好大隻😉乾淨冇沙👍🏻有淡淡既青酒香味💕食左咁多肉,食下呢個清清地既煮蜆都唔錯❣️.🐮牛利串燒 $78/串 本身想點和牛串,點知賣哂😭咁就試左牛利串👅食落Juicy有咬口,又唔韌,好正😼唔點芥末醬都已經好好味😋.整體黎講真係唔錯,環境舒

🐦幸福鳥(免治軟骨雞肉串燒) $30/串

🍡阿波美雞脾肉燒 $28/串

🐷沖繩菠蘿·膠原BB豬 $188

🍶青酒煮蜆 $78

🐮牛利串燒 $78/串

整體黎講真係唔錯,環境舒適,服務又好。可以慢慢品嚐串燒,再邊同朋友傾下偈👍🏻