2024-03-09 97 瀏覽
係香港食泰國野一定係去九龍城, 因為呢度一定係最正宗, 今日揀左呢間好出名既小曼谷!❤️其本上你想食咩泰菜, 呢度都滿足到你, 呢度仲要係特別多海鮮頪既菜式, 同埋佢既燒烤食物都相當吸引🥴我地就叫左: 餐廳有個海鮮既餐, 分別可以揀A同B類既一款食物, 我地就揀左海鮮孖寶A:泰式燒盲鰽;海鮮孖寶B:燒脆皮白鱔: 呢個盲鰽真係十級嫩滑, 用鹽同泰式香料去燒, 都仲保持到佢既鮮嫩, 仲有配合佢既泰式醬汁,好出色! 白鱔相當脆!佢既魚皮燒得好香口, 同樣係相當鮮味, 呢兩款絶對係我私心推介😋泰式燒牛仔骨: 佢既燒烤果然相當有功架, 牛仔骨既火喉岩岩好, 入面仲有肉汁🥰冬蔭海軍海鮮部隊鍋:估唔到泰國餐廳都有得食部隊鍋, 呢個泰式版本仲要再豐富d, 入面有蝦,魷魚, 青口, 帶子,蟹柳, 泰式燒肉, 加上佢既生雞蛋同公仔面底!真係真材實料!呢個海鮮部隊鍋係期間限定, 如果要食,真係要快手😝

我地就叫左:

2024-03-01