2021-03-22
呢日嚟到油麻地樓上餐廳,佢嘅級別都係偏fine dining嘅級別~入面嘅裝修都幾靚,仲有勁大個心心佈置,如果紀念日又或者情人節黎食真係一流!一入到黎店員都有介紹吓個餐牌先,我哋就散叫,冇叫餐~我哋叫咗個黑松露薯條,半份豬肋排,安格斯肉眼扒,仲有個白鴿胸意大利飯,同埋仲有一個火焰雪山甜品!猪肋排夠晒咬口,啲燒烤醬同埋啲豬肉一齊食簡直係一流!仲有伴碟嘅薯蓉,夠晒香滑,夠晒creamy~伴碟仲有啲蔬菜,都係燒過嘅~夠晒精緻!黑松露薯條,係黑松露醬,薯條夠晒熱辣辣,再點上黑松露醬一齊食真係好香松露味!咁我食到一條接一條完全停唔到口!之後係安格斯肉眼扒,我哋叫咗七成熟,出到嚟結果都係非常之咁嫩滑亦都唔會好鞋口,食落超有牛味!生熟程度啱啱好!之後就係白鴿胸意大利飯,個飯夠晒creamy!食落聞到勁香忌廉味!仲有啲牛肝菌喺入邊都好香!啖飯連埋牛肝菌食簡直一流~店員都有提我地個risotto係比較硬,問我地駛唔駛淋d,我哋就鍾意林啲,所以就揀咗林啲,結果出到嚟就非常之啱食~最後以火焰雪山完美作結,完美嘅一夜。
最後以火焰雪山完美作結,完美嘅一夜。