2021-12-13 158 瀏覽
最近要去北角嗰頭補習🤩🤩放咗之後就去搵下有乜外賣買返去食。結果就搵到呢間高質拉麵店。去到店員就好好服務咁叫我坐陣,環境都好靚,裝潢風格簡約又有日本風味。而當日我叫咗兩客飯,第一款係咖哩吉列豬排炸雞飯,聽個名就知好多肉食🙈啱哂食肉獸✨🤪 炸雞同吉列豬排都新鮮炸起,肉質厚實又充滿肉汁,一個價錢就食到兩種炸物,夠哂抵食。兩者炸漿都唔太重,係食到啖啖肉。調味方面我覺得炸雞做得更出色,雞肉嫩滑又有juicy,夠入味。不過我好欣賞炸雞同吉列豬排都唔會好似坊間咁死鹹,起碼我食完成個飯都唔會話好口渴。第二係低溫慢煮日本雞胸肉飯,聽個名好似好健康同好特別😂😂所以就忍唔住去試。慢煮嘅鷄肉一啲都唔鞋口,我叫咗200g嘅份量,果然鋪滿哂全個飯,仲有一小塊漬物同原隻溏心蛋,好幸福💕💕 鷄肉冇多餘嘅調味,反而食到鷄肉嘅鮮味,如果驚冇乜味,店家亦有提供甜豉油✨,好貼心💕不過我認為就咁食都好好味,飯底係用日本珍珠米,粒粒分明。另外,原來外賣自取係有優惠㗎😘😘😍😍本身已經認為好抵食,點知原來仲有得平✨✨總括而言,我幾鍾意今次呢間店舖嘅兩客日式料理,好似去咗日本嘅小店咁😘值得一去再去!正!