2021-09-15 16 瀏覽
炸雞熱潮喺香港已經有一段時間但係仲未減退,呢一間出名嘅韓國過江龍就開到嚟觀塘亞太中心,餐廳地方非常之大,有勁多座位,感覺舒適。呢度嘅炸雞的確係正,但平時大家都會介紹,我就想特別啲,介紹另一款超級鍾意嘅美食,就係牛排骨湯!牛排骨湯用熱鍋上枱,剛放低時湯汁仍然不斷翻滾!表面睇落冇咩特別,其實禾稈冚珍珠!用湯勺一翻,有成5大件牛排骨咁多,每一塊都啖啖肉,勁嫩滑,有均勻脂肪,入口半融,湯汁清澈,超级美味!而且牛排骨嘅精華都溶於湯中,每一口都充斥着牛排骨嘅肉香同埋甜味,仲有粉絲同唔同嘅菇菌類,吸滿湯汁入口,誠意推介!仲有我食雞唔少得嘅忌廉鮮奶~整體來講對呢間餐廳好唔錯,地方有闊落坐得舒服,食物又好味,好啱同朋友仔一齊嚟!

仲有我食雞唔少得嘅忌廉鮮奶~