2019-05-18 2026 瀏覽
<佐敦平靚正小菜>🔥呢間小杬館其實都食過幾次 佢酒樓既格局 但食既係風味中菜小炒等等 平時既小菜價錢相宜 一定要留佢既杏汁豬肺湯同 棟篤雞 十分唔錯 不過海鮮就有 d貴 食店 staff做慣街坊生意 對客人都會講下笑十分友善 整體感覺良好 👍🏻 🍴杏汁豬肺湯 (預訂) 🐷我自己對煮野食唔熟悉 但都知呢 d老火湯要預備好耐 豬肺要洗好耐 所以大家記得預訂 細既豬肺湯 細湯碗都有 8 至10 碗 算係好多 渣好足料 充滿住軟林入味既豬肺 煙靭既瘦肉🐷 軟熟既雞腳🐥湯係中庸之道 夠棉 杏汁唔算好濃適中 好香甜 口感好滋潤 正👍🏻🍴棟篤雞(預訂) 🔥棟篤雞 一上枱時用枝鐵叉打直插住喺度 幾有歡賞價值 但其實佢只係一隻燒雞 🐥當影完相 待應就會拎埋一邊剪 剪得好好 👍🏻 而重點係個味道 燒得皮脆肉嫩 好薄脆既雞皮下帶有 少少肥膏 😈雞肉都整得好嫩滑 就算唔點醬汁 都好夠味 正🐥 🍴椒鹽鮮魷 🔥🦑呢個椒鹽鮮魷 雖然係椒鹽 但我個人覺得蓋喺側邊既蒜 辣椒 反而更似 避風塘 anyway佢個辣香好惹味 🌶 鮮魷長身大條新鮮 外面香脆 入面既魷魚彈牙 做得好出色 推介👍🏻 🍴咕嚕肉🐷用
<佐敦平靚正小菜>🔥

🍴杏汁豬肺湯 (預訂) 🐷

🍴棟篤雞(預訂) 🔥

🍴椒鹽鮮魷 🔥🦑

🍴咕嚕肉🐷
用左三色椒 洋葱 菠蘿🌶🍍一齊炒既咕嚕肉 佢既甜酸醬好香好夠鑊氣 豬肉係冇骨既 香脆涼滿醬汁既外皮入面有熱辣辣有口感既豬肉 都整得十分唔錯 . 不過我個人鍾意厚身 d既豬肉 😂但整體都好滿意

🍴椒鹽瀨尿蝦🦐
一隻188 蚊 雖然好大隻 但都幾貴下 幾欣賞佢 staff自己提出 話幫手剪殼 同埋整得好整齊 的確 係幾新鮮 好夠蝦肉香味 肉質彈牙 🦐同鮮魷一樣 雖然話係椒鹽 但我都係覺得似避風塘嗰 d辣蒜多 d .🌶係好惹味既 唔錯

🍴蒜蓉芥蘭🌿
外表炒得好鮮綠色 色水好好 本身芥蘭都新鮮所以食落 juicy炒得夠鑊氣 落少少蒜香已好夠味👍🏻

#中菜 #小炒 #芥蘭 #燒雞 #椒鹽鮮魷 #瀨尿蝦 #生炒骨 #咕嚕肉 #杏汁豬肺
Score 平均分 <7.6/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#小杬館食坊
佐敦西貢街15 號 a地下及2 樓