2019-10-23 2257 瀏覽
今天上完葡萄酒課約了老師跟同學總共十位 每人帶一瓶酒來到佐敦的小杬館來一場Wine dining 💕💛金牌企鵝雞:有淡淡青檸味💛蜜汁叉燒不會太甜,但嫩滑💛避風塘茄子外脆內嫩💛煎釀鯪魚順德名菜,咬下去是滿滿的陵魚肉,加上醬汁非常完美💛生煎蓮藕餅上面是魚肉,下面是蓮藕。簡單一個菜式但非常香口💛噴火醬燒骨一上桌就點火了,燒一下再打開吃,香噴噴阿💛椒鹽鮮魷:這道菜我們配了白酒,魷魚的鮮味有出來💛山葵牛柳粒這一道菜有叫師傅不要放太多Wasabi,配紅酒一流P.S.這些加起來$1500HKD
今天上完葡萄酒課約了老師跟同學

💛金牌企鵝雞:有淡淡青檸味

💛蜜汁叉燒
不會太甜,但嫩滑

💛避風塘茄子
外脆內嫩

💛煎釀鯪魚
順德名菜,咬下去是滿滿的陵魚肉,加上醬汁非常完美

💛生煎蓮藕餅
上面是魚肉,下面是蓮藕。簡單一個菜式但非常香口

💛噴火醬燒骨
一上桌就點火了,燒一下再打開吃,香噴噴阿

💛椒鹽鮮魷:
這道菜我們配了白酒,魷魚的鮮味有出來

💛山葵牛柳粒
這一道菜有叫師傅不要放太多Wasabi,配紅酒一流

P.S.這些加起來$1500HKD
2019-10-22
2019-09-12 1601 瀏覽
三五知己多月一聚, 有人提議小杬館食坊, 稱經濟又實惠, 於是訂了枱來試試. 此店必試的是"金牌企鵝雞", 除了賣相趣緻, 亦有內涵, 燒雞皮脆肉嫩不在話下, 肉中滲出淡淡的檸檬味令人覺得煥然一新, 去除了一般燒雞讓人覺得油膩的感覺!! 唯需注意的是必要早一天以上預訂. 另外要預訂的是杏汁燉白肺, 淡淡杏香, 湯水奶白的色澤, 幼細暖和的口感, 飲後覺得很滿足. 湯渣有半碟都是豬肺, 燉得非常軟稔, 忍不住吃了很多.老友推介常吃的小炒皇, 粟米斑塊和普寧豆腐都是很有水準的, 加碗白飯就最好. 稍嫌小炒皇咸了一點, 但果仁和蝦乾都是香脆可口的.粟米斑塊用料平均, 不會過多獻汁.普寧豆腐炸得外脆內滑, 沾上鹽水進食一流.最後有噴火醬烤骨, 一上枱即席點火, 好有睇頭; 打開錫紙, 陣陣香味飄來, 胃口大增, 烤骨軟稔, 醬汁偏甜不太濃, 好快就清晒, 連小朋友都贊好味, 值得一試.

唯需注意的是必要早一天以上預訂.

杏汁豬肺湯

小炒皇

粟米斑塊用料平均, 不會過多獻汁.
粟米斑塊

普寧豆腐炸得外脆內滑, 沾上鹽水進食一流.

普寧豆腐

2019-08-24
2019-05-31 2488 瀏覽
男朋友生日,預先約埋佢既一班好朋友bk定枱黎呢度食飯先要讚一讚呢度既員工因為人數十幾位又有bb車,前後打黎改左幾次,同預留食物,聽電話個姨姨仲好好態度👍🏻👍🏻當日一行14人,叫左好多海鮮,有龍蝦,鮮蝦,蜆等等,一早預留左一個杏汁湯,一隻乳豬同企鵝雞,仲叫左好多餸由於當日太肚餓,都冇乜特別影相但值得推薦既係呢度既乳豬,真係外脆內軟,又唔油,成隻上抬俾壽星仔切完舞完一輪先拎入廚房,再幫我地切好上碟,食落仲脆卜卜!!!另外,個湯冇落任何味精,好足料,14人叫左個大既,差唔多每人都飲到碗半,真係好抵又大煲海鮮亦非常新鮮,芝士龍蝦叫左3隻,d芝士食得出冇溝上湯or水,唔似出面d呃人酒樓,入口好香芝士味👍🏻👍🏻👍🏻樣樣餸菜都唔差,唯一比較失望既係企鵝雞,用左檸檬去餣隻雞,但檸檬味太重,蓋過哂陣雞味😫但總括黎講成餐飯都好滿意!叫左勁多野食,d餸都食唔哂,每人先300蚊😎😎😎絕對會encore!
男朋友生日,預先約埋佢既一班好朋友bk定枱黎呢度食飯
先要讚一讚呢度既員工

由於當日太肚餓,都冇乜特別影相

但總括黎講成餐飯都好滿意!
乳豬
2019-05-04
乳豬
2019-05-18 2023 瀏覽
<佐敦平靚正小菜>🔥呢間小杬館其實都食過幾次 佢酒樓既格局 但食既係風味中菜小炒等等 平時既小菜價錢相宜 一定要留佢既杏汁豬肺湯同 棟篤雞 十分唔錯 不過海鮮就有 d貴 食店 staff做慣街坊生意 對客人都會講下笑十分友善 整體感覺良好 👍🏻 🍴杏汁豬肺湯 (預訂) 🐷我自己對煮野食唔熟悉 但都知呢 d老火湯要預備好耐 豬肺要洗好耐 所以大家記得預訂 細既豬肺湯 細湯碗都有 8 至10 碗 算係好多 渣好足料 充滿住軟林入味既豬肺 煙靭既瘦肉🐷 軟熟既雞腳🐥湯係中庸之道 夠棉 杏汁唔算好濃適中 好香甜 口感好滋潤 正👍🏻🍴棟篤雞(預訂) 🔥棟篤雞 一上枱時用枝鐵叉打直插住喺度 幾有歡賞價值 但其實佢只係一隻燒雞 🐥當影完相 待應就會拎埋一邊剪 剪得好好 👍🏻 而重點係個味道 燒得皮脆肉嫩 好薄脆既雞皮下帶有 少少肥膏 😈雞肉都整得好嫩滑 就算唔點醬汁 都好夠味 正🐥 🍴椒鹽鮮魷 🔥🦑呢個椒鹽鮮魷 雖然係椒鹽 但我個人覺得蓋喺側邊既蒜 辣椒 反而更似 避風塘 anyway佢個辣香好惹味 🌶 鮮魷長身大條新鮮 外面香脆 入面既魷魚彈牙 做得好出色 推介👍🏻 🍴咕嚕肉🐷用
<佐敦平靚正小菜>🔥

🍴杏汁豬肺湯 (預訂) 🐷

🍴棟篤雞(預訂) 🔥

🍴椒鹽鮮魷 🔥🦑

🍴咕嚕肉🐷
用左三色椒 洋葱 菠蘿🌶🍍一齊炒既咕嚕肉 佢既甜酸醬好香好夠鑊氣 豬肉係冇骨既 香脆涼滿醬汁既外皮入面有熱辣辣有口感既豬肉 都整得十分唔錯 . 不過我個人鍾意厚身 d既豬肉 😂但整體都好滿意

🍴椒鹽瀨尿蝦🦐
一隻188 蚊 雖然好大隻 但都幾貴下 幾欣賞佢 staff自己提出 話幫手剪殼 同埋整得好整齊 的確 係幾新鮮 好夠蝦肉香味 肉質彈牙 🦐同鮮魷一樣 雖然話係椒鹽 但我都係覺得似避風塘嗰 d辣蒜多 d .🌶係好惹味既 唔錯

🍴蒜蓉芥蘭🌿
外表炒得好鮮綠色 色水好好 本身芥蘭都新鮮所以食落 juicy炒得夠鑊氣 落少少蒜香已好夠味👍🏻

#中菜 #小炒 #芥蘭 #燒雞 #椒鹽鮮魷 #瀨尿蝦 #生炒骨 #咕嚕肉 #杏汁豬肺
Score 平均分 <7.6/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#小杬館食坊
佐敦西貢街15 號 a地下及2 樓
2019-05-11
2019-05-13 1344 瀏覽
母親節正日晚飯,招呼服務都仍然好好由其是有位小胖哥,主動協助拍照換碟等等,笑容滿面,感動!必食乳豬,唔肥又有小小肉,燒得剛剛好,全檯人都覺得好食過x斗記啦起碼。本來訂左胡椒豬肚雞湯,上次飲超好味,成隻雞釀入豬肚內煲,甜到一個點,可惜今次食唔到,好彩嚮螺竹絲雞湯都做得好好。韮菜炒海參、薑蔥筒蠔、紅燒豆腐等都好好食。上次的企鵝雞好味,今次的就普普通通,可能食尖左個咀唔知點解就係橙色的兩味就麻麻地~~咕嚕肉&炸大腸可能大廚唔like橙色!11人(2小童)埋單$2700好食過好多大酒樓啦!
母親節正日晚飯,招呼服務都仍然好好
由其是有位小胖哥,主動協助拍照換碟等等,笑容滿面,感動!

韮菜炒海參、薑蔥筒蠔、紅燒豆腐等都好好食。
上次的企鵝雞好味,今次的就普普通通,可能食尖左個咀

唔知點解就係橙色的兩味就麻麻地~~咕嚕肉&炸大腸
可能大廚唔like橙色!
11人(2小童)埋單$2700
好食過好多大酒樓啦!
2019-05-12
  • 即燒手抓乳豬
2019-04-12 1164 瀏覽
7人生日飯局 非常隨心的挑選了這個店 因為之前有人介紹 一路都無食到環境 是小型酒樓格局 人唔多 空間夠 最怕好嘈同迫的地方(fyr星期四閒日)店員超nice,會推介吃什麼好,服務好,換碟快食物好多選擇,店員之前特別推介企鵝🐧雞 同乳豬,好好地提我們如點兩樣會食唔曬,最後要左乳豬 朋友們都一致認為好吃皮夠脆;好多野都想吃;仲叫左桶壕;鮮魷球;通菜;鯪魚球蜆介;竹絲雞湯. 本來想叫白肺湯 但要提早訂😓價錢正常不貴 有切蛋糕環節,店員都好好
店員
超nice,會推介吃什麼好,服務好,換碟快
食物
價錢正常不貴
有切蛋糕環節,店員都好好
蒜蓉粉絲聖旨
鯪魚球
2019-04-11
  • 即燒手抓乳豬
2019-04-06 871 瀏覽
同一大班舊同學去佐敦食晚飯聚舊,講好唔帶小朋友,我哋十個人,叫咗一隻乳豬,一隻雞,仲加幾個小菜。乳豬真係好好食,塊乳豬皮燒得香脆,肉及肥膏位亦好均勻,抵讚。雞亦都燒得好香,好好味,份量多,10個人都食唔晒。小菜其中叫咗啫啫菜煲,甫上枱,香味四溢,蝦醬好香😍,食唔停口,送飯一流。其餘小菜都唔錯,呢間食店值得推介。

雞亦都燒得好香,好好味,份量多,10個人都食唔晒。

其餘小菜都唔錯,呢間食店值得推介。
A friend suggested this restaurant so we go have a try. It's surprisingly good if compared with many similar style restaurants in TST.  The location in Jordan is not far away so why still stuck with TST restaurants?First come first. I will only remember a restaurant if it provides good food. Not the decoration or people or something else. I come to fix my hungry tummy. The food in this restaurant is fresh, especially sea food. I highly recommend you to try their signature dishes. You won't be di

First come first. I will only remember a restaurant if it provides good food. Not the decoration or people or something else. I come to fix my hungry tummy. The food in this restaurant is fresh, especially sea food. I highly recommend you to try their signature dishes. You won't be disappointed. Fresh food cooked well is a strong reason for me to recommend to anyone. Have to say the food taste good.

And the price is competitive. Not only when you compare with other restaurants in TST, but also in nearby area. My friend knows a bit the seafood source price so we know how much profit they are making. This restaurant is not making big money because they sell at reasonable price to customers. They run the business with a good heart. I can tell with the food tasted.
preserved vegetable steamed cabbage
Braised assorted seafood in pot
Abalone
Crispy roasted pigeon
Fried affluent prawn
2019-03-19
Abalone
Crispy roasted pigeon
Fried affluent prawn
2018-11-23 2602 瀏覽
今晚跟一班老朋友食飯敘舊, 呢間小杬館係為食友嘅飯堂, 佢喺組群成日都推介比大家, 今晚終於嚟一試, 睇係咪真係咁好食先。食店係舊式飯店, 裝潢比較老餅, 不過都預咗。但佢地既美食多到呢……….除咗家常小菜, 小阮還供應鮑參翅肚等貴價菜.企鵝雞 ($198/一隻)話說訂位時服務員問我訂唔訂雞同埋乳豬, 訂了一隻雞後便告訴朋友訂了一隻鋼管雞, 嚟到先知原來叫企鵝雞, 不過呢隻雞我見大部份食客都有叫, 應該係好嘢。燒好的雞會先給客人看一遍才切件, 熱辣辣真係燒得好鬼香。果然冇介紹錯, 企鵝雞燒得皮脆肉嫩, 薄薄的一層雞皮, 夠脆口, 皮下脂肪幾乎係零, 雞肉醃過才烧, 鹹鹹香香, 嫩滑有肉汁, 好味。潮蠔仔烙 ($88) 蠔仔夠新鮮, 好鮮甜, 下得又夠多, 蛋粉都煎好香滑, 蘸少許魚露食更添鮮味。啫啫芥蘭煲 ($78)用蝦膏、蝦米爆到香噴噴才上台, 鹹香惹味。潮州糖醋麵呢個雙黃面就好一般, 外面唔夠脆口兼油左啲, 撒少許白糖及醋。 流沙包 ($25/三個)呢個又係我指定要叫的甜品。奶黄醬極度流沙, 奶黄香甜又滑溜, 唔太甜膩, 好食。菊花蛋散 (送)問服務員有冇糖水送, 佢好豪爽咁話..

企鵝雞 ($198/一隻)
企鵝雞 ($198/一隻)

燒好的雞會先給客人看一遍才切件, 熱辣辣真係燒得好鬼香。

山葵牛肉粒

潮蠔仔烙 ($88)
潮蠔仔烙 ($88)

啫啫芥蘭煲 ($78)
用蝦膏、蝦米爆到香噴噴才上台, 鹹香惹味。
啫啫芥蘭煲 ($78)

潮州糖醋麵
潮州糖醋麵

流沙包 ($25/三個)
呢個又係我指定要叫的甜品
流沙包 ($25/三個)

奶黄醬極度流沙, 奶黄香甜又滑溜, 唔太甜膩, 好食。

菊花蛋散 (送)
服務員有冇糖水送, 佢好豪爽咁話.....送個蛋散畀你哋試, 呵呵.... happy, 蛋散淋上糖漿, 香甜鬆化, 食得過。
菊花蛋散 (送)
2018-11-22 1384 瀏覽
滿意:1, 服務滿意,主動幫我 set 好個靚位影相同主動幫我地影合照,主動換餐碟。2, 男廁出奇地闊落。3, 上菜時間快。4, 冷氣足夠。5, 點咗三隻盬焗黃油奄仔蟹,隻隻都好多膏,盬焗制法令蟹肉不單有蟹肉原有嘅鮮味,重有少少咸味唔會搶哂蟹味,超正!v(^_^)v6, 自己一直唔多中意食炸鯪魚球,欣賞小杬嘅鯪魚球全因佢地將蜆介釀入鯪魚球內,做法特別。失望:1, 豆苗雖然蒜蓉足夠,但豆苗似菜心苗多過似豆苗,豆苗過老 (唔係炒過火嘅老),無哂豆苗嘅鮮嫩口感。2, 企鵝雞其實只係一隻企直咗嘅炸子雞,皮唔夠脆,雞肉比較鞋唔夠嫩滑,對於中意食炸子雞嘅我簡直係超超超失望!~~>_<~~3, 豬骨豬肺菜干老火湯味道較淡。4, 咕嚕肉味道唔錯,但份量明顯偏少。總結:經驗話我知,哩類舊式餐廳,味道有一定水準,但今次卻超失望,性價比底,因為服務唔錯,所以先唔俾負評,相信.... 無下次鳥.....
滿意:
2, 男廁出奇地闊落。
3, 上菜時間快。
4, 冷氣足夠。
失望:
3, 豬骨豬肺菜干老火湯味道較淡。
4, 咕嚕肉味道唔錯,但份量明顯偏少。
總結:

2018-09-06 1814 瀏覽
行完街女友話好想呢間嘢,check埋Openrice, 地址,營業時間。話收零時,即0000hrs 啦! 晚上10點到!樓面老叔叔,四眼肥哥哥,燒乳豬嘅大叔都好nice嘅,坐嘅地方又舒服。點完菜约二十分鐘已出單叫埋咗先,無所謂啦,想收工明白!啲嘢出咗嚟都當快餐食,但係估唔到晚上11點有說話聽,收銀嘅呀姐不停重覆話收工,叫四眼肥哥换衫,執枱呀姐又眼啤啤同收銀唱双王,女友都嬲嬲地就問呢度係咪收12點,我地睇openrice至嚟。 兩個呀姐又扯貓尾話一向收11點,老闆未响openrice改時間???最後我都食慾,晚上11點15分離開! 班友11點25分落閘走人。 隔一日fb彈出呢間嘢嘅專頁,……咪又話收12點食物,樓面,厨房都幾好!多得你呢個女收银同位收枱呀姐……唔想做咪做啦人地10點坐定點嘢,嘢未到齊先埋單,食一半即說話客聽,晨早講比人知你11點要走啦,我等你乳豬都十多分鐘啦。真係千幾蚊二人快餐咩食物如下1)乳豬 : 好食,即燒2)鹽焗蚧: 流浮山,三聖,元朗西裕街某打令擋更好,而且呢度略貴3) 蒸飽魚仔: 收咁嘅價,算正路,都略貴4) 餅: ok5) 潮洲翅: 我少食翅,女友話似

食物如下
1)乳豬 : 好食,即燒
3) 蒸飽魚仔: 收咁嘅價,算正路,都略貴
4) 餅: ok
5) 潮洲翅: 我少食翅,女友話似佢食開嘅,話ok

2018-09-04
$620 (宵夜)
2018-05-05 2573 瀏覽
朋友之前試過好幾次都話好味,今日一行 10 人嚟食返餐,開頭先點頭盤還正正常常,但到上主菜大家都覺得一係過咸,一係炒唔均勻!我哋預先訂咗胡椒豬肚雞湯同企鵝雞,個湯聞落都可以,但一飲就好咸,我哋告知收銀那位女士,相信她是話得事嘅,佢自己試完即刻幫我哋取消咗張單。侍應後來話個廚係新嘅,返咗 5 日工,咁嘅手勢真係好趕客!大家都未試過食餐飯飲咁多水嘅,一致認為無下次!

侍應後來話個廚係新嘅,返咗 5 日工,咁嘅手勢真係好趕客!

大家都未試過食餐飯飲咁多水嘅,一致認為無下次!

黃金涼瓜
馬拉糕
流沙飽
2018-05-04
2018-02-17 4021 瀏覽
「小杬館食坊」前身叫「生蝦王食坊」,現在變成專攻吃小菜之地。這裏除了乳豬及燒雞出名,湯聽聞也甚了得。 好,講多無謂,巧食最實際。冷盤小吃「手拍蒜青瓜」$38,蒜蓉下得很濶卓,瓜也拍得夠散: 「涼伴海蜇」$48 「涼伴口水花蛤」$48。吃麻辣、口水菜最怕甚麼?當然是沒有麻亦沒有辣。這個有驚喜,一碟小東西,麻辣並重,冰火相接! 「滷水豬腳仔」$49 「薑蔥桶蠔煲」$376,此乃二份份量: 一上桌就聽到「滋咧啫漯」,開蓋是香得離譜,厚肉美國桶蠔都沾滿鹹香,生熟度剛好,蔥條惹味,共冶一爐一鑊熟。 「潮式蠔仔烙」$78,吃時可加胡椒粉或蘸魚露提味: 「香煎蓮藕餅」$76,通常藕餅有將蓮藕切碎或用原塊蓮藕的兩種做法,前者香軟,後者爽脆,這裡做法是後者: 免治豬肉釀在藕片上,煎得金黃香口,配喼汁幾得。 「手抓乳豬」$668 一隻,其中一樣在這店發熱發光,非它莫熟,記得要預訂,看樣子就知道這是不會用手「抓」住來吃啦。 熱辣辣出爐,另伴調味有乳豬醬及砂糖。芝麻乳豬皮燒得好,每件都脆卜卜,墊底的肉鹹香,大家都像餓了兩日一樣,一窩蜂地搶著來吃。 剩下的頭和腳仔就可以是撕來吃囉:

涼伴海蜇」$48

滷水豬腳仔」$49

薑蔥桶蠔煲」$376,此乃二份份量:

潮式蠔仔烙」$78,吃時可加胡椒粉或蘸魚露提味:

免治豬肉釀在藕片上,煎得金黃香口,配喼汁幾得。

剩下的頭和腳仔就可以是撕來吃囉:

小杬爆漿鯪魚球」$72 伴 真 • 蜆介:

油爆蝦球」$88

粟米石斑塊」$78,用一般雪藏魚柳。新斗記就做得好得多,咁始終一分錢一分貨。

香酥鮮檸汁雞脯」$78,厚厚的粉醬尤如女生戴了個極厚的胸圍。呢味唔掂,可以 skip。

㰖菜肉碎四季豆」$76

梅菜蒸菜心」$76

瑤柱蛋白炒飯」$108 /「乾燒伊麵」$88

個人喜愛後者,麵條炒得香,重點當然還有那碟辣椒醬。

最後送了甜品馬拉糕,阿姐們服務是殷勤又搞笑,細節唔講啦 XDDD

店子營業至零,一次性開瓶費 $50 任開多少瓶,不論自攜佳釀或粗喝平酒都無任歡迎,全場氣氛熱鬧。一大班兄弟飲食爛腳來宵夜吃飯,邊喝酒邊來「夜半輕撕乳」,我仍是那一句 - 爽死!

2017-10-21
  • 手拍蒜青瓜
  • 涼伴口水花蛤
  • 薑蔥桶蠔煲
  • 手抓乳豬
2017-12-28 3057 瀏覽
因為近朋友返工嘅地方, 所以成日都會嚟食, 無論係晏晝或者晚飯黎個食~數數手指 你做都唔知十次喇, 中午嘅客飯 就中規中矩啦; 反而 晚飯係出色嘅~想食多啲菜 所以叫咗一味菜, 雖然同我哋叫嘅不盡相同, 但係又出奇地好味喎! 成個菜好清甜, 唐山菜竟然無苦味, 我哋食得好開心~但係 銀杏係連芯 所以係好苦下嘅~企鵝雞係佢嘅得獎菜式, 食過幾次都係咁滿意~皮薄小油 燒得好脆, 雞肉好嫩滑, 係會再叫嘅餸!本來想叫黃金鮮魷, 但係掛住傾計 叫錯咗椒鹽新鮮魷魚, 哈哈哈~好在都係咁好味!新鮮魷魚夠嫩 彈牙有咬口, 啲椒鹽稍為鹹咗少少,但趁熱食 餸飯係OK嘅~另一個心水係 流沙包好香口,流沙好好味,甜度啱啱好
[中午叫餸食飯都 OK, 不過上次叫咗條魚 (落單忘了問價錢 omg) 全餐要八百幾蚊, 以食晏黎講有啲貴~]

但係 銀杏係連芯 所以係好苦下嘅~

企鵝雞係佢嘅得獎菜式, 食過幾次都係咁滿意~
皮薄小油 燒得好脆, 雞肉好嫩滑, 係會再叫嘅餸!

好在都係咁好味!

另一個心水係 流沙包

好香口,流沙好好味,甜度啱啱好
  • 流沙包
  • 鮮魷
  • 蒸東昇斑
2017-12-27 2275 瀏覽
之前已經想食尼間小杬館但係店家下午會有休息時間所以上次黎到就摸門釘( 傷心) 今次試吓即日訂位,好好彩有枱~黎到嗰陣全場坐無虛席,全場爆滿~我地仨友叫左幾樣小菜金牌企鵝雞 $198好得意又好殘忍 (好矛盾...)佢係有枝桿串住左隻燒雞,就好似企左嚮度咁,店員會拎寄出黎俾你望一望,再拎番入去切開上碟,雞肉嫩滑無咩味精,食到雞既原味~銀杏鮮支竹浸時蔬 $72本身想叫金銀蛋浸時蔬,但遮遮落錯左單,不過錯有錯著,佢個浸生菜好鮮甜!黃金流沙包 $25每籠有3個,1 人1個自己食佢真係好流沙, 好重蛋黃味,趁熱食,正啊!椒鹽焗鮮魷 $76好香口,鮮魷爽脆與軟棉棉並重,多重口感,食會想再食~我地樣樣都食哂,無食淨野~yeah!
之前已經想食尼間小杬館
但係店家下午會有休息時間
所以上次黎到就摸門釘( 傷心)
今次試吓即日訂位,好好彩有枱~
黎到嗰陣全場坐無虛席,全場爆滿~
我地仨友叫左幾樣小菜

金牌企鵝雞 $198
好得意又好殘忍 (好矛盾...)
佢係有枝桿串住左隻燒雞,就好似企左嚮度咁,
店員會拎寄出黎俾你望一望,再拎番入去切開上碟,
雞肉嫩滑無咩味精,食到雞既原味~

銀杏鮮支竹浸時蔬 $72
本身想叫金銀蛋浸時蔬,但遮遮落錯左單,
不過錯有錯著,佢個浸生菜好鮮甜!

黃金流沙包 $25
每籠有3個,1 人1個自己食

佢真係好流沙, 好重蛋黃味,趁熱食,正啊!

椒鹽焗鮮魷 $76
好香口,鮮魷爽脆與軟棉棉並重,
多重口感,食會想再食~

我地樣樣都食哂,無食淨野~yeah!