2022-04-13
一入去呢間火鍋店,就見到門口放咗張皇帝椅比人坐,旁邊仲有啲古裝俾你着上身打卡。呢度嘅裝修都非常有特色,連卡位都係以宮殿命名🤗🐓花膠雞湯鍋 半隻 $298店員會先幫我哋落花膠熬湯,叫我哋記得試頭啖湯。啖湯又真係幾鮮甜,我哋都飲咗好多碗😋厚花膠份量好多,煲得越耐越入味!三黃雞本身就整熟咗,所以唔使煮好耐就有得食,都幾滑同有雞味👍🏻🐂花花公主牛魔王拼盤 細 $398總共有七款牛:頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、頂級雪花肥牛、新鮮牛展、安格斯牛柳粒、牛黃喉同埋一款喺QR code Menu睇完唔記得,如果有牌仔show返會好啲🥲整體來講啲雪花紋好靚,牛味都香濃嘅👍🏻安格斯牛柳粒就麻麻哋,始終無薄切嘅牛咁軟滑;牛黃喉就非常爽口,好好食🥰🥬萵筍 $52 / 娃娃菜 $48係新鮮好食嘅:前者唔會有渣;後者非常鮮甜。不過出街打邊爐食菜真係好唔抵食,仲有醬料$26一位🙃🫖自家製竹蔗茅根 $68個壺真係好特別,係個龍口吐出竹蔗茅根水!份量係4-5杯,味道唔錯,都似屋企媽咪煲竹蔗水嘅味道😆
🐓花膠雞湯鍋 半隻 $298
🐂花花公主牛魔王拼盤 細 $398