2020-11-16 165 瀏覽
觀塘工業區有不少特色cafe,呢間cafe走時尚型格路線,靜靜地,氣氛幾relaxing💗打開餐牌,價錢係偏貴,main dish ard $150-200 ,飲品要另加錢海膽鵝肝扁意粉賣相吸引,海膽鮮甜,鵝肝煎得外脆內軟,不油膩,而且冇筋😋意粉用忌廉汁拌勻,味道略為清淡。海膽同鵝肝係好食既,但同意粉的味道唔係太夾,兩者有種格格不入的感覺😅另外叫左份pork belly,一層肉夾著一層薄薄的肥肉,共有五層。油脂分布很平均,一啖咬落去油脂溢出,充斥整個口腔,好好味🥰旁邊有酸甜的梅更可解油膩感👍🏻唔好睇少個份量,兩個女仔食超級飽😆最後一杯Latte作結💕Main dish份量足夠,不過好想食薯條🍟,所以追加左一份,點知食到最尾都未有,原來冇落到單,不過食完個pork belly已經太飽,所以放棄了😂

海膽鵝肝扁意粉

旁邊有酸甜的梅更可解油膩感👍🏻
唔好睇少個份量,兩個女仔食超級飽😆

最後一杯Latte作結💕
2020-11-12