2018-08-15
人愈大真係會愈難抗拒中菜成班朋友異口同聲都話想食啲中式野 我緊係唔放過呢個機會推薦食上海菜一坐低就緊係嗌番啲前菜開番個胃先喇蛋白炒賽螃蟹蟹肉好足料,炒蛋白清清地,口感好滑。鮮肉小籠包每次去食上海菜都必定會叫嘅一道菜!哇!未挾起已經見到好飽滿嘅肉汁,皮薄餡靚,一定要趁熱食,不過就要小心啲汁爆出嚟。蒜泥白肉第一次見到咁樣嘅蒜泥白肉,食落去嘅感覺好驚喜,肉質好厚,同埋好入味。回鍋肉啲肉炒得好入味,啲肉又切得好薄,一塊一啖,送飯一留!正!奶油津白如果每次食飯必定要叫一碟菜食嘅話,必點呢個,津白味道好鮮甜,又大份喎飲品方面都有好多唔同選擇,左邊係好養身嘅菊花杞子茶,右邊係檸檬薏米水,微甜飲落仲有陣陣檸檬香味,推介!高力豆沙,脹卜卜,食落好鬆軟,中間嘅豆沙餡又唔會好甜。豆沙窩餅表面望落去好似油淋淋,脆卜卜咁,朋友想食我冇咩特別期望,但都諗住試下,點知食落同預期完全唔同,好煙un,又會太甜。
一坐低就緊係嗌番啲前菜開番個胃先喇
蛋白炒賽螃蟹
蟹肉好足料,炒蛋白清清地,口感好滑。

鮮肉小籠包
每次去食上海菜都必定會叫嘅一道菜!

蒜泥白肉

回鍋肉
啲肉炒得好入味,啲肉又切得好薄,一塊一啖,送飯一留!正!

奶油津白

高力豆沙,脹卜卜,食落好鬆軟,中間嘅豆沙餡又唔會好甜。

豆沙窩餅