為食貓🐱本身都幾鍾意食豬潤🐷 屋企耐唔耐都會煮,今次就睇下出面嘅豬潤同屋企有咩分別啦~維記咖啡粉麵位於文記斜對面,平日中午去食,等一分鐘左右就有位啦~疫情期間呢間餐廳都有用隔板,對於茶餐廳黎講,座位算鬆動👍🏻今次為食貓🐱嗌咗佢最出名嘅豬潤麵($32)同咖央西多士($19)豬潤麵嘅麵原來係公仔麵。為食貓🐱孤陋寡聞,見到有啲驚訝🙈見到佢嗰樣覺得無咩特別,食落嗰麵比豬潤更有驚喜!為食貓🐱最care麵嘅質地同煙韌度,本身唔太鍾意公仔麵嘅🐱,都覺得好食😋 估唔到嗰麵都幾match嗰湯底!豬潤就正常發揮,啱啱熟、唔會太硬,但薄咗少少🤌🏻 (見其他食評話以前厚啲㗎😖) 豬潤湯底就畀🐱飲曬~ 湯底望落去好清澈、飲落啖啖濃味嘅豬潤,而且唔會太咸👍🏻熱辣辣、金黃色嘅咖央西多士🧇蛋味好濃,咖央醬唔算太多,西多士亦唔會太厚,咬落去feel到有水準👍🏻 每張枱都有糖漿供應,想加幾多都得。但個人覺得唔加糖漿冇咁膩,啱啱好👌🏻 加完之後反而冚咗咖央醬嘅味。 (但係🐱都係掛住蘇媽蘇媽嘅咖央多士😅)------------------------------美味指數:🤤🤤🤤🤤抵食指數:💸💸💸💸環境質素:✨✨✨服務質素:

豬潤麵

熱辣辣、金黃色咖央西多士🧇蛋味好濃,咖央醬唔算太多,西多士亦唔會太厚,咬落去feel到有水準👍🏻 每張枱都有糖漿供應,想加幾多都得。但個人覺得唔加糖漿冇咁膩,啱啱好👌🏻 加完之後反而冚咗咖央醬嘅味。 (但係🐱都係掛住蘇媽蘇媽嘅咖央多士😅)

咖央西多士

美味指數:🤤🤤🤤🤤

抵食指數:💸💸💸💸

環境質素:✨✨✨

服務質素:👑👑👑

(5分為滿分)

鍾意為食🐱既食評/想了解多啲為食🐱&為食🐷 日常會食啲咩,就快d follow 我哋啦!✨

附上餐牌供參考

2021-05-25