青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2018-11-04 2883 瀏覽
尋日陪朋友行完波鞋街買鞋,之後有d肚餓就去左呢間新商場The forest 行下搵下有咩好食先,上左1樓就見到呢間裝修好綠化環保♻️既青花餐廳食番個lunch,非常貼切The forest 商場既主題!店員比左我地睇下個menu,我同朋友商量完就決定揀左個2人套餐!等左5分鐘左右就飲品泰象青檸梳打同鹹蛋黃青木瓜沙律送上,酸酸鹹鹹咁好開胃,第一次食青木瓜好爽口,配埋沙律🥗菜一齊食真係好夾!沙嗲串燒有雞同牛,燒得岩岩好,好嫩滑同個沙嗲醬好夾!之後到主菜荔枝· 龍眼· 鴨脾紅咖哩配香草蒜茸麵包,開頭都驚太辣點知食落唔太辣,麵包索晒d 紅咖哩味超好食,仲有埋好多洋蔥同茄子🍆,而個鴨脾肉好嫩滑,好有鴨鮮味!另外個泰式大蝦🍤金邊粉好惹味,2隻大大隻蝦開埋邊,超爽口彈牙,個粉炒得唔錯,之前食個d 粉一夾就斷晒,個味道唔會太濃味,所以我地都KO晒成碟麵!😋😋😋 最後就食番個菜中和一下,個泰式肥豆兒醬幾特別,鹹鹹甜甜咁,好fresh,超滿足既午餐🥣!++++++++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️我,我會努力💪寫更多更好既食評比大家!😊
++++++++++++++++++++
泰象青檬梳打
鹹蛋黃青木瓜沙律
沙嗲串燒(烤雞/和牛)
香草蒜茸包
荔枝·龍眼·鴨脾紅咖哩
泰式大蝦🍤炒金邊粉
泰式肥豆兒醬炒芥蘭
2018-11-03
泰象青檬梳打
鹹蛋黃青木瓜沙律
沙嗲串燒(烤雞/和牛)
香草蒜茸包
荔枝·龍眼·鴨脾紅咖哩