2024-01-15 76 瀏覽
住係元朗附近既朋友或者都見過喱間餐廳,舖仔細細但成日都爆哂棚~今日想試下但又唔想等,就決定拎返屋企慢慢食。明太子蟹肉意粉即使係外賣打開份量都唔細,明太子醬汁應該係cream底,有少少卡邦尼醬汁既香濃味道,加上明太子,啖啖包裹住意粉,口感超豐富。辣肉腸尖通粉辣肉腸尖通粉都有意外驚喜,辣肉腸的味道有少少辣同帶有獨得香味,平日成日都會食辣肉腸PIZZA,但原來用佢黎煮意粉一樣好夾,意粉係蕃茄味道為主,加入辣肉腸之後有陣陣咸香辣味,好開胃!招牌咸牛酒焦糖窩夫我最鐘意就係喱個窩夫,窩夫烤得乾身脆卜卜,充滿牛油香味~加上焦糖既甜味食落超夾!!勁好食~估唔到外表咁平凡既窩夫可以咁好食~難怪係喱到既招牌XD 唯一不足就係係拎返屋企途中凍左,返屋企要自行氣炸佢先可以品嘗到佢本來既好味道~

明太子蟹肉意粉

辣肉腸尖通粉

招牌咸牛酒焦糖窩夫

2024-01-12
20 分鐘 (外賣自取)