2003-05-10
真係好耐冇去過波士頓喇,呢度係小時候同屋企人食扒o既地方。每次去幾乎都係叫鐵板火焰牛柳;喜歡o既其實係果種虛榮感:當侍應拿著叉住牛柳o既劍,一面點火,一面將帶著火焰o既牛柳放o係鐵板上,鄰桌o既小朋友都會報上羨慕o既目光~~~N年後o既今日,o黎波士頓叫o既E然係鐵板火焰牛柳;同樣地,當侍應拿著有火o既劍serve牛柳時,鄰桌o既兩個小朋友同樣報以"嘩嘩"、"勁呀"呢D聲音,真係十年如一日。不過,呢度有樣o野係變o左o既~~還記得以前呢度D侍應放飛碟、大聲夾惡簡直係等閒事。E家,D侍應已經換上年輕o既一班;service雖然不至於極好,但總算有求必應。味道方面,雖然明知係用梳打粉,但都有D牛肉味,點都好過金鳳。伴牛柳o既黑椒汁同蒜蓉汁都好濃味,味道幾好。呢度D羅宋湯都唔錯,典型香港口味,幾足料。不過價錢幾貴,一個鐵板火焰牛柳set要$8x;雖然唔算平,但E然旺場,起碼我今晚去都差不多full house。