2021-01-30 2213 瀏覽
去文華嘆afternoon tea有兩間餐廳可以揀,我今次去咗比較有歷史同代表性嘅clipper lounge,如果相對想影相靚d大家可以去cafe causette,afternoon tea menu兩間都一樣㗎💕黎得文華相信好多人主要都唔係黎影相而係食佢嘅玫紅花果醬同Scone 🌹 本身一直都偏向鍾意clotted cream多過果jam嘅我今次都不得不比個玫瑰果醬吸引😍再配埋充滿牛油香味外脆內鬆軟嘅scone,真心好出色😋另外建議大家可以試下傳統嘅食法——將scone分開一半,一邊搽玫瑰果醬另一邊搽clotted cream,再拼埋一齊咁食,真係唔錯㗎!除咗Scone出色外,佢嘅Service都出名一流,staff唔止會主動介紹餐牌,亦會好主動問客人需唔需要影相合照,而且佢地會係你有需要前就主動睇到而幫你手,真係值得大讚❤️如果要挑剔嘅就係人手略為不足,不過疫情期間我覺得係可以體諒今次我係十二月尾食,個afternoon tea屬聖誕set,同classic嘅唔同,咸點唔錯,但可惜嘅係甜點大部加咗肉桂調味,真係唔啱我同朋友胃口🙈真心不敢恭維~得最經典嘅1963 che

今次我係十二月尾食,個afternoon tea屬聖誕set,同classic嘅唔同,咸點唔錯,但可惜嘅係甜點大部加咗肉桂調味,真係唔啱我同朋友胃口🙈真心不敢恭維~得最經典嘅1963 chessecake唔錯,不過比預期冇咁好食,有少少失望🥲但基於只係festive afternoon tea先係咁,佢嘅玫瑰果醬太驚豔加上服務一流,有機會我係會再去食classic set㗎😋