2019-08-07
約左朋友去傾保險事宜,就黎左旺角新世紀廣場既丸十あぶり牧場食日本料理+烤肉!呢度除左食日本和牛外,亦都主打原隻澳洲牛及提供多種稀有牛既部位。餐廳概念係從牧場直接送到餐廳的關係,新鮮直送,食出鮮味!😋😋必勝燒肉套餐:2人前 $680和風柚子蝦沙律🥗:多款沙律🥗菜好新鮮爽脆,加上柚子肉、大蝦肉特別鮮甜,健康必點菜!3點刺身盛:有甜蝦、三文魚、呑拿魚,全部都好鮮味,如喜歡少辣也可點埋少許wasabi 醬汁更加滋味!漬物盛:牛蒡、蒜頭、海帶絲,全部淹製過食落口爽脆,一流既前菜首選味噌湯(2碗):一邊食燒肉,一邊飲番碗熱騰騰既味噌湯更有和風味道,味道唔會太咸!桌上有提供店內特製的日式燒肉醬以、檸🍋汁及岩鹽胡,說真的,烤肉最好吃的就是品嘗它的原始美味,只要簡單沾點岩鹽就超好吃啦!火爐燒肉拼盤和牛橫隔膜、和牛下肩胛肉:吃起來也是又嫩又香,有大塊吃肉肉的爽快口感外,其實也是很好咀嚼吞嚥的!和牛小排:雪花❄️均勻,吃起來的油脂口感比較濃厚,可也是鮮嫩好入口!和牛板腱:肉片鮮嫩,建議是直接吃或者沾點海鹽就好,簡單吃最好食!日本南部雞腿肉:燒完雞皮很脆口,雞肉都多汁嫩滑,啖啖肉易入口!和牛肉腸:將和牛肉打碎再
必勝燒肉套餐:2人前 $680
品嘗它的原始美味,只要簡單沾點岩鹽就超好吃啦!
火爐燒肉拼盤
和牛肉腸:將和牛肉打碎再整成腸,所以味道較重及有層次,跟其他腸既味道唔同!
生菜醬料盛: 將d 生菜包住d肉一齊食,冇咁油膩及食得健康
迷你鰻魚飯(2碗): 細細碗好精緻,鰻魚都好厚身,啖啖鰻魚肉都好嫩滑,配埋飯一齊食味道岩岩好!
+++++++++++++++