2019-07-14 41 瀏覽
此從朋友轉左工之後, 大家少左好多機會見面但生日點都要同佢慶祝嘅搵到係駱駝漆新開嘅日本料理店店舖位於5樓..一大片綠油油嘅裝飾好吸睛入到餐廳有9成檯都好似放左reserve牌好彩有訂檯啫..店內開放式廚房但一啲都唔油煙梳化坐得好舒服見到有不同富士山飲品選擇朋友點左藍橘我就點左巨峰巨峰好似食緊糖咁, 藍橘少少酸但加埋雪糕好似波子汽水咁兩杯比我都係鐘意藍橘多啲點左兩款炸物- 他他醬魷魚圈同大蝦天婦羅魷魚圈面頭怖滿他他醬, 新鮮熱辣辣~好味!大蝦天婦羅, 炸衣夠薄大蝦新鮮啖啖肉汁煮花螺, 醬汁帶甜味, 花螺鮮甜, 忍唔住一粒接一粒..連殼入面醬汁都忍唔住要啜埋芝士明太子蛋卷, 蛋卷鬆軟, 雖然唔係好試到芝士但有沙律醬搭番夠加埋蘿蔔蓉係面, 好清新如果有多件就正啦..可以同朋友每人兩件 XDDDDD日本松岡魚餅, 食落口感似魚蛋~ 將薑蓉加落魚餅專屬嘅醬油多左一份鮮同甜味最有驚喜應該係帆立貝北海道燒, 面頭係西芹同蘿蔔切成碎粒嘅沙律醬入面有帆立貝裙邊, 新鮮肉夠厚。絕對想再encore原條鰻魚炒飯, 炒飯加入三色椒同鰻魚汁炒成飯粒粒分明, 如果熱D就更加好雖然已經好飽但甜品係第二個胃要左抹茶大
此從朋友轉左工之後, 大家少左好多機會見面
但生日點都要同佢慶祝嘅
搵到係駱駝漆新開嘅日本料理店
店舖位於5樓..一大片綠油油嘅裝飾好吸睛
入到餐廳有9成檯都好似放左reserve牌
好彩有訂檯啫..店內開放式廚房但一啲都唔油煙
梳化坐得好舒服
見到有不同富士山飲品選擇
朋友點左藍橘我就點左巨峰
巨峰好似食緊糖咁, 藍橘少少酸但加埋雪糕好似波子汽水咁
兩杯比我都係鐘意藍橘多啲
點左兩款炸物- 他他醬魷魚圈同大蝦天婦羅
魷魚圈面頭怖滿他他醬, 新鮮熱辣辣~好味!
大蝦天婦羅, 炸衣夠薄大蝦新鮮啖啖肉
汁煮花螺, 醬汁帶甜味, 花螺鮮甜, 忍唔住一粒接一粒..
連殼入面醬汁都忍唔住要啜埋
加埋蘿蔔蓉係面, 好清新
如果有多件就正啦..可以同朋友每人兩件 XDDDDD
日本松岡魚餅, 食落口感似魚蛋~ 將薑蓉加落魚餅專屬嘅醬油
多左一份鮮同甜味
入面有帆立貝裙邊, 新鮮肉夠厚。絕對想再encore
原條鰻魚炒飯, 炒飯加入三色椒同鰻魚汁炒成
飯粒粒分明, 如果熱D就更加好
雖然已經好飽但甜品係第二個胃
要左抹茶大福
大福下面包住抹茶雪糕
煙煙韌韌個外皮加埋冰冷嘅雪糕
好食!!

係我地食緊野嘅途中都好多walk in...但餐廳都唔會趕在場食客離開
只係好有禮貌地同walk in 客講唔好意思已經滿座
所以大家如果想食的話記住訂檯