2017-04-28 289 瀏覽
講起打邊爐,有得揀我真係唔太鍾意食任食嘅火鍋,食物種類雖然係選擇好多,但係質素,往往係非常普通,食之無味,棄之惋惜。今次又比我搵到好嘅火鍋推介,今次就嚟到旺角。-裝修以傳統舊香港大笪地風格為主,無論係枱燈、餐牌、燈飾全部都好懷舊,好似返返去十幾廿年前咁。-呢度嘅火鍋湯底選擇非常之多,有成十幾款,例如係番茄薯仔、皮蛋芫荽、胡椒豬骨等等,而今次我就試吓佢最出名,亦都係最吸引嘅花膠雞窩。-湯底一上到黎已經十分吸引,因為賣相同埋香味都非常之好。侍應會喺面前落好大碟嘅花膠落去,證明貨真價實,材料極度豐富。稍微煲一煲,花膠同雞嘅香味已經飄到成張枱都聞到。侍應仲會幫忙剪開隻雞,等我哋食得方便好多,服務都算幾周到架。-湯頭非常鮮甜,花膠味道極度濃郁,好明顯係用咗好多材料,同埋一副心機烹調而成,配埋鮮雞嘅香味,認真一絕!以打邊爐嘅湯底來講,真係超水準之作,令人胃口大開。我覺得打邊爐火鍋配料固然重要,但係如果湯底做得出色,簡直係令成餐錦上添花。-手切牛頸脊,淨係睇賣相都知道脂肪分布十分平均,牛味十分濃厚,肉質鮮嫩有彈性,同急凍牛完全冇得比,都算幾有驚喜喎!-另外仲有好多配料都做得唔錯,例如芝士流心牛丸、手

另外仲有好多配料都做得唔錯,例如芝士流心牛丸、手打墨魚丸、魚皮餃、脆鯇片等等,用料好新鮮,整體水準幾高,而且價錢又唔貴,我覺得性價比算係幾高嫁。