2019-06-15 500 瀏覽
就算係觀塘返工,平時都好少行過嚟呢邊食嘢,但係今日就例外,決定試一試呢一間拉麵,下午茶時間,人唔算多,非常舒適雖然餐廳冇下午茶套餐提供,不過都唔錯,我同朋友都分別叫咗一碗拉麵,一碗係左邊嘅 豐臣將軍拉麵,右後方果碗係 九州地獄拉麵,兩碗拉麵嘅賣相都非常唔錯我朋友所揀嘅呢一碗 九州地獄拉麵,佢揀咗小辣,所以覺得非常惹味,味道非常唔錯,食物嘅感覺辣得來又夠香,佢話甚至乎係有少少日本嘅味道添我呢碗既 豐臣將軍拉麵,賣相亦都確實係唔錯,上面滿佈蔥花,下面一睇就知係好香濃嘅湯底,連同一大塊既豚肉,以及旁邊一大塊好新鮮嘅紫菜,見到都已經好想食我自己本人本身就好鍾意食蔥,所以上面嘅蔥花夠晒多,真係啱晒,啖湯重正,炒香的芝麻,加埋非常濃嘅湯底,冇得頂麵質方面,我就揀咗硬嘅質感,因為口感比較正之餘,就算放耐左少少,口感依然咁正由於我好鍾意食蛋嘅關係,呢半粒糖心蛋就真係夠晒正,連同少少既湯一齊食,口感同味道都好正,正如我朋友所講,呢碗拉麵都真係有日本嘅味道兩碗拉麵梗係唔夠啦,所以我哋都叫多咗兩個小食,分享一齊食,分別係後面嘅 日式煎餃子,及前面嘅 唐揚炸雞呢個炸雞真係幾出色,估你唔到咁好食,外脆內軟,入面

呢個炸雞真係幾出色,估你唔到咁好食,外脆內軟,入面仲好 juicy,以我多年食雞既經驗,呢個真係做得唔錯

餃子都唔差,入面有豬肉同白菜,味道都唔錯,而且煎得幾香,可以一試

餐廳環境都坐得幾舒服,食一碗拉麵黎計,確實都唔錯,性價比幾高,絕對有一定嘅回頭率