觀塘任食雞煲火鍋餐廳!以可愛狗狗哥基作主題,牆上有不同的哥基相片,絕對是哥基迷的必到打卡餐廳!雞煲火鍋放題$318/位一開始店員就會上一轉五色刺身:有三文魚、帶子刺身、希靈魚、北寄貝、牡丹蝦!整體都大大片,不錯!跟住仲有另一個好吸引嘅前菜:菜膽扣鮮鮑魚!鮑魚炆得軟腍,之後打邊爐我都繼續食埋啲鮑魚汁,太正唔好曬!口之後店員就會開始上雞煲!雞煲可以任refill,不過我哋四個人食,唔敢食得太飽,所以冇添加!食完雞煲就可以轉湯底打邊爐,不過溫馨提示一下,轉咗打邊爐之後就唔可以轉返去雞煲㗎喇!打邊爐嘅時侯,店員會送上聖子到海鮮拼盤、手切牛肩頸、五寶丸!呢三樣就唔係任食嘅,個海鮮拼盤都幾高質,有蠔、蝦、帶子、魚片,全部都好好食!另外,值得一讚佢個手切牛肩頸,牛味重有咬口,正!不過得一盤,如鐘意食肉嘅朋友應該會唔夠喉!再有任食西班牙黑豚肉、三色餃、鴨血、黑白滑、菜籃!Overall嚟講,雖然任食嘅款式唔算多,但其實絕對能捧腹而回!因為真係好多唔同野食,又刺身,又前菜,又雞煲,又打邊爐,所以其實都幾多野食!

雞煲火鍋放題$318/位

之後店員就會開始上雞煲雞煲可以任refill,不過我哋四個人食,唔敢食得太飽,所以冇添加!

再有任食西班牙黑豚肉、三色餃、鴨血、黑白滑、菜籃!

2021-08-10