2023-08-27
餐廳位於尖沙咀,要行條好長既斜坡先到,十分建議揸車🚗。店內有包廂,十分方便宴客,食物質素高唔失禮,仲可以飲酒慢慢傾計。海鮮有四個餐,有一個係有肉有海鮮,我哋之前已經聽講呢間既海鮮好新鮮,所以叫左每位769試下先。前菜海哲好爽脆,偏黃色係用左蟹黃跟住簡左綠膏蟹/膏仔蟹,點解係「或者」,原因係綠膏蟹長期食藻類,好罕有,要開左先知佢係唔係,而今日好好彩,開到重皮蟹,更罕有,咁岩係佢岩岩生完殼呢段period 😆食落外爽內滑,好甜~另外仲有鮑魚、琵琶蝦、帶子、蠔、青口、蔬菜拼盤、湯底粥。值得欣賞除左佢好識簡同養海鮮外,係佢會每樣計住時間蒸,員工會提醒你開,啲海鮮就唔會老。另外佢會remark當日有咩貨,無會提醒你唔好叫。蒸海鮮,唔太牽涉廚師功架,反而好睇點簡海鮮、火喉。呢間食海鮮大推!
前菜海哲好爽脆,偏黃色係用左蟹黃
另外仲有鮑魚、琵琶蝦、帶子、蠔、青口、蔬菜拼盤、湯底粥。