2022-02-26 28 瀏覽
絆今日同朋友去尖沙咀附近行街,朋友話嘉芙中心開咗間日式居酒屋,上去食吓先,一入門口就見到好多日式清酒,心心眼,啱晒啲鍾意飲酒嘅人😍我哋叫咗二人期間限定set$688/位前菜九宮合盛,分別有九樣唔同嘅前菜,分別醬油漬藤茄,紅酒蒜頭漬,螢光魷魚,野菜沙律,枝豆,牛蒡漬,淮山漬,蔬菜漬,小女子等等,當中最特別嘅係淮山漬,口感豐富同埋醬油漬藤茄,蕃茄仔非常新鮮,勁開胃三宮特盛,有松葉蟹肉沙律,清酒杏鮑菇,牛舌山椒煮,最好食係呢個清酒杏鮑菇,味道清新,少少清酒味,牛舌山椒煮都煮得好淋,牛舌入晒味,好好食刺身盛五合,有油甘魚,帆立貝,牡丹海老,赤身,日本蠔,油甘魚油脂分布平均,帆立貝鮮甜,海老好大隻,鮮甜可口,日本蠔大隻鮮甜多汁,全部刺身都好新鮮串燒方面有豚肉珠蔥卷,雞首肉,珠蔥A4和牛肉卷,最好食係汁燒豚五花,汁燒豚五花油脂分怖適中,好juicy,豚肉珠蔥卷都非常特別壽司五貫,職員提示我哋要由左至右開始食,鰈魚,池魚,真鯛,忌廉芝士鰻魚卷,火炙A4和牛卷,其中我最鍾意食嘅池魚,味道清清地,比較特別焰,吉列和牛,炸得啱啱好,和牛味重,豚角煮,煮得啱啱好,又淋又入味,火焰鐵板廣島蠔,職員會喺你面前即

我哋叫咗二人期間限定set$688/位

焰,吉列和牛,炸得啱啱好,和牛味重,豚角煮,煮得啱啱好,又淋又入味,火焰鐵板廣島蠔,職員會喺你面前即刻燒,蠔size 不太大,但係好多洋蔥撈埋一齊,非常惹味

食到呢度其實都有啲飽,跟住仲會有一碗魚湯,呢碗魚湯,非常清甜,我成碗飲晒,食埋個甜品,就好滿足啦,焦糖菠蘿不得了,焦糖個皮燒到脆卜卜,同菠蘿酸酸甜甜一齊食,勁開胃,南瓜白玉小丸子,又唔係好甜喎,我成杯又食晒🧏🏻‍♀️

餐廳有VIP房,有包場服務,大約可以容納8至12人,可以一路唱K一路食飯,今餐真係大滿足,$688食到咁多好食嘅嘢,真係物超所值,好小小omakase 平均都要1000至2000,$688我下次都一定會返嚟食👏

🏠:尖沙咀漆咸道南53-55號嘉芙中心4樓
☎️:93091686