2017-10-04 577 瀏覽
大檸樂,宿醉未醒,暈到午飯,黎杯可樂解解酒先 ﹗紅腸豉油雞髀飯,快餐黎加喎,等成十分鐘先有得食。第一次幫襯午市,真係估您唔到,超級勁難食囉 ﹗白飯濕爛,黏住我的櫻桃小嘴,您估軟飯易消化咩。紅腸炸到過晒火,乾爭爭,燶到變啡色,硬掘掘到刮口架 ﹗豉油雞髀皮又咸又濁,雞髀肉跟紅腸一樣乾爭爭硬掘掘,要肉緊地咬,要大力地趙,少點牙力都唔掂。鮮牛豬膶豆卜湯飯,我個飯實在太難食,唯有偷食同事碗湯飯啦。勁多飯喎,而且非常大碗,就算係我都覺得有點壓力。湯底散發出強勁青蔥草腥味,太利害,頂唔緊啊 ﹗湯汁淡某某,淨係得蔥味及超微弱清雞湯味道。勁鬆鮮牛腍劈劈又滑潺潺,無牙都食到。豬膶乾硬鞋,最好食係豆卜喇。試一次便夠,不過文華都將近榮休結業喇,都未必再有下次。
大檸樂,宿醉未醒,暈到午飯,黎杯可樂解解酒先 ﹗

大檸樂
紅腸豉油雞髀飯