2018-09-05
上次食完仲有張coupon, 於是响佢限期前再食多次~ 清酒豬手配日式撈麵上次想試佢個豬手試唔到, 今次終於試到, 但冇想像中咁正, 熱辣辣果陣都唔錯, 好香酒味, 但唔覺得酒精, 到後來凍咗, 就會覺得有少少苦苦地咁, 最大問題係啲豬手毛未清乾淨, 其實每次去試每間豬手, 都要本住賻一舖~ 不過最入味的並不是豬手, 而係白蘿蔔, 但都係要熱食先好食囉~日式撈麵, 係醬油加木魚, 其實只係感覺上日式啫~ 可能太多汁, 同埋啲汁太熱, 開頭食啲麵都仲算彈牙, 但過咗冇耐, 啲汁浸林咗啲麵, 就變咗冇咁彈牙~ 燒汁雞扒配麻香醬撈麵呢個係是日推介, 要每次問的, 咁啱今次係燒汁雞扒, 都啱口味, 於是就叫咗~ 其實味道都似鹽酥雞, 只不過變咗係雞扒, 因為同樣有陣孜然粉味, 依然係皮脆肉嫩, 仲要加埋燒汁吊味, 味道豐富過鹽酥雞~麻香醬即係麻油+豉油, 好香, 有啲似食緊一丁麵咁~ 珍珠奶茶+冬瓜茶兩個都係少甜, 但冬瓜苶本身應該係用冬瓜糖去煮, 所以少甜咗都係會同正常甜, 不過感覺舒服啲~至於珍珠奶茶, 茶味比其實台式飲品店果啲偏濃, 叫做飲到有茶味, 唔係淨得奶味, 啲珍珠都幾好咬口,
清酒豬手配日式撈麵
清酒豬手配日式撈麵
燒汁雞扒配麻香醬撈麵
燒汁雞扒配麻香醬撈麵
麻香醬即係麻油+豉油, 好香, 有啲似食緊一丁麵咁~
珍珠奶茶+冬瓜茶
珍珠奶茶+冬瓜茶
今次食完都有比多張coupon我地, 但限期太短, 年前應該唔會再幫襯鮪到, 如果限期有一個月就好了~