2021-06-15
1982 瀏覽
咁今日同朋友去呢間captain house度食,因為都放假咁當然就輕鬆少少食,同埋想食餐好嘅,咁呢間captain house我覺得都D嘢做得唔錯嘅,啲嘢同埋裝修亦都坐得舒適。 咁同朋友叫咗以下:咁頭盤我哋就叫咗啲生蠔食,大家可以睇下我幅相隻生蠔都幾新鮮, 而且充滿足海水嘅鹹味 食到中間嗰啲肥肉喺口度浪下浪下呢個真係堅唔錯。 呢間嘢啲生蠔值得一試Crab Cake: 呢個蟹餅我覺得做得唔錯,因為餅入面有一啲蟹肉係入面,所以作為餐前小食我覺得唔錯。 不過如果少啲醬可能會更好。Seafood Platter: 咁其實見到隔離嗰幾張枱都有人叫呢個一袋袋嘅海鮮,自己覺得好得意咁就當然叫一袋啦 。袋裏有蝦、硯、青口、腸仔、薯仔及粟米, 我就叫咗蒜蓉汁, 其實所有嘢我覺得蒜蓉汁好味啲,蝦都幾鮮甜。 而且青口都算幾大隻。Ink risotto: 呢一個risotto真係充滿驚喜,佢一嚟就係啲料都算畀足我哋有好多魷魚啦,大家可以睇我啲相,佢個risotto真係有誠意, 因為佢落嘅料同汁都算足夠,所以令到成個飯都充滿著香濃嘅墨魚味,有黏黏同幸福嘅感覺。CREME BRULEE: 呢個甜品佢外面個皮都脆
CREME BRULEE: 呢個甜品佢外面個皮都脆同埋都幾Q彈, 而且佢過但都幾嫩滑,甜味亦都好適合我哋香港人,唔算話太甜,所以呢個甜品我覺得做得唔錯。
最後我同朋友飲埋杯Strawberry Flow & Sweet dream 就閃人, 咁其實呢一間餐廳我覺得食海鮮係有保證嘅所以如果大家行開尖沙咀呢頭,可以試下呢間餐廳。