2020-09-02 887 瀏覽
之前黎鄭師姐都係食晚市私房菜,唔知係咪受疫情影響令到生意大減,佢地依家開始做午市生意。所有套餐連冬蔭公湯同糖水都只係50蚊,另外仲可以加少少錢叫多啲小食,真係超級抵。冬蔭公湯冇影到,酸酸辣辣咁,都幾開胃。飲完湯就送上主菜,全部都係大大碟,就算係男士都絕對食得飽。海南雞飯既「雞」其實係素鴨,外面炸得香脆,口感一流。三種醬之中薑蓉最好味,個甜豉油就略為濃味左少少。薑黃飯輕輕炒過,飯粒分明,做得幾好。泰式炒飯既主要配料係素叉燒,加埋啲蔬菜粒同泰式香料一齊炒,好有泰國風味。鄭師姐既沙嗲串燒係賣飛佛。啲素牛肉粒燒到好乾身,好有肉既口感,加埋有超濃花生醬味既沙嗲醬真係好味到想lam哂啲沙嗲落肚。食完個飯同串燒已經超飽,但都仲有個南瓜西米露等住我地。食到捧住個肚走都只係120蚊有找,依度仲唔係最強CP值既泰式餐廳!