素食媽咪以前喺好多素食推介group都有d名氣當初要結業好多人都話可惜🥲好彩!港青留意到呢間咁有heart嘅素食小店😍喺長沙灣YMCA中心比左個鋪位比媽咪繼續經營(到訪餐廳時親口聽素食媽咪提起)🥳!終於喺新鋪位試到 真係好好食呀😍餐廳環境唔算大 但勝在都幾靜 而且唔算多位 坐落都闊落人手雖然唔太充足 但係媽咪同兩位年輕店員服務態度都好好🥰好親切 媽咪仲同我地傾左兩句!出菜真係要d時間~但值得等!因為真係即叫即整 所有食材都好新鮮😋招牌媽咪米卷💓呢個係招牌中嘅皇牌💛真係好出色份量多 賣相靚 足料!米紙包住d小芽菜 生菜 紅蘿蔔絲 牛油果 芒果 食落非常清新!!加埋醬汁好開胃 十個like🤩見好多枱都有點 真係必試牛油果粟米沙律腐皮壽司🍣第一次試素壽司😋都唔錯好大舊🤣飯暖暖地~牛油果同粟米撈埋沙律醬 出奇地夾 加埋腐皮食落整體甜甜地~但唔會太滯呢款都不錯 但相比之下就無米卷咁有驚喜啦蜜芽叉燒素蛋飯🍳呢個飯又係驚艷之作😍擺盤好靚!一黎到真係嘩左一下素蛋原來係豆腐😚我估應該係用黃薑粉之類調味 好食!叉燒真係十級正!應該真係即刻燒!好香好香!蜜芽味好出 但又唔係甜到膩嗰種😃燒得好好味 食落真係好
素食媽咪以前喺好多素食推介group都有d名氣
當初要結業好多人都話可惜🥲
終於喺新鋪位試到 真係好好食呀😍
餐廳環境唔算大 但勝在都幾靜 而且唔算多位 坐落都闊落
出菜真係要d時間~但值得等!
因為真係即叫即整 所有食材都好新鮮😋

招牌媽咪米卷💓
媽咪米卷

呢個係招牌中嘅皇牌💛真係好出色
份量多 賣相靚 足料!
加埋醬汁好開胃 十個like🤩見好多枱都有點 真係必試

牛油果粟米沙律腐皮壽司🍣

第一次試素壽司😋都唔錯
呢款都不錯 但相比之下就無米卷咁有驚喜啦

蜜芽叉燒素蛋飯🍳
蜜芽叉燒素蛋飯

呢個飯又係驚艷之作😍擺盤好靚!一黎到真係嘩左一下
素蛋原來係豆腐😚我估應該係用黃薑粉之類調味 好食!
叉燒真係十級正!應該真係即刻燒!
好香好香!蜜芽味好出 但又唔係甜到膩嗰種😃
燒得好好味 食落真係好似真嘅叉燒!
撈埋d汁同健康米 真係好夾!愈食愈開胃😙

整體真係好好食😭
食得出每樣菜都好用心咁整 因為無論係擺盤 定配菜都做得好好🥰
連我同行唔鍾意食素嘅朋友都大讚👏🏼
真心值得支持😻😻想試下素食/愛素之人一定要幫襯!係有heart又有住家菜感覺嘅小店💜
價錢雖然唔係好平 但食過就覺得值回票價💖
衷心希望媽咪繼續做落去😋