2015-10-30 1154 瀏覽
紅磡開左咁多特色食店,但賣韓國野既真係唔多。今日黎到韓點,舖仔細細主打外賣韓食,不過我地都選擇左堂食。一黎到睇睇個餐牌先啦! 都幾多野食揀,價錢又唔算好貴喎!(你知啦,而家出面食韓國野貴到hihi)#1 泡菜煎餅 $30本人熱愛泡菜煎餅,簡單得黎又食得出間野既泡菜正唔正。雖然上碟賣相頹頹地,但味道絕對唔頹。我鍾意佢泡菜夠味得黎爽脆,煎餅又有泡菜辣辣地既味道,食得出佢係夠料既!#2 水冷麵 $40呢個係因為唔知叫咩好,所以跟左人地叫…一上枱真係嚇左跳,咁多冰會唔會冇味嫁?所以撈兩撈之後就即刻試番啖。其實食落個味真係唔差喎。因為佢夠冰夠凍,所以個麵好彈牙爽口。不過個麵有d似蒟蒻咁,可能唔係個個都鍾意個味。不過有一點美中不足既係,個泡菜浸左水之後得番陣酸味,沖走左陣辣味…不過夏天食真係好爽,忍唔住一啖又一啖。雖然間舖細細又唔係好起眼,不過都幾多人黎買外賣。而且價錢都好合理,服務態度仲超好,一定會再黎食!!

餐牌

#1 泡菜煎餅 $30

泡菜煎餅

#2 水冷麵 $40
呢個係因為唔知叫咩好,所以跟左人地叫…

水冷麵

一上枱真係嚇左跳,咁多冰會唔會冇味嫁?
所以撈兩撈之後就即刻試番啖。

2015-10-28
泡菜煎餅