餐廳: 茶木‧台式休閒餐廳 (黃埔天地)
資訊:

2016-06-20 880 瀏覽
平日有機會在黃埔出現的時間多數都是下午,今日反而係晚上來到,依然係好多地方都要等位食晚飯...最後我地選擇左拎2間餐廳嘅飛,邊間快D有位就食邊間...最後...係食左茶木~~因為要留肚食大大件甜品, 所以我地就只係一人叫一個麵食, 無再加其他小食。(p.s. 之前飯伴有在茶木食過飯, 不過轉左menu無左喇 , 只係得番麵食)我點的香菇水餃麵 - 有3大粒水餃同2大粒香菇, 特別高興嘅係粒香菇真係勁大粒同勁厚身, 好肥美的香菇! 水餃味道都OK, 個湯有少少似牛肉麵果隻重藥材咪嘅湯~ 整體黎講都OK~飯伴點的酥炸雞扒麵 - 我地由落單等左25分鐘個麵先黎到, 可以佢要儲埋D雞扒order一齊先炸喇...個酥炸雞扒好鬆脆好味, 不過個底就見到好多油...哈哈! 個麵我冇食所以就唔comment喇~石板街朱古力蜜糖磚塊 - 每次黎到都會叫呢個甜品, 我地中意佢入面D麵包粒好鬆脆, 同埋都會食到蜜糖味, 有少少似去食BBQ自己燒蜜糖麵包個感覺, 再加上朱古力雪糕同Cream, 成件事我覺得都幾夾D味道~不過2個人真係會食到好飽的啊~~~~
平日有機會在黃埔出現的時間多數都是下午,
今日反而係晚上來到,
依然係好多地方都要等位食晚飯...

最後我地選擇左拎2間餐廳嘅飛,
邊間快D有位就食邊間...

最後...係食左茶木~~
, 只係得番麵食)
我點的
酥炸雞扒麵
飯伴點的
炸雞扒麵
石板街朱古力蜜糖磚塊

不過2個人真係會食到好飽的啊~~~~
2016-06-19
酥炸雞扒麵