男朋友話紅磡有間好好食嘅韓國野,講咗好耐終於都去咗食!真係好後悔冇早d去試,因為真係好啱我口味! 「清溪川韓國配菜」係一間由韓國人主理嘅家庭式韓國料理,店舖位置有少少隱蔽,匿藏係紅磡一條小巷入面,裝修低調,店面唔算大,可以坐到三至四枱人,以街坊生意為主,見買外賣嘅人源源不絕! 菜式選擇都幾多,炒飯拌飯、湯麵冷麵炸醬麵、各種湯類、小食類應有盡有!價錢唔貴、份量大、味道又好,真係超高性價比! 🧡泡菜煎餅($50)泡菜味好出,個餅煙煙韌韌,餅面少少焦脆好好食,仲要啖啖都食到有泡菜,而且唔會好辣,超正! 🧡炸醬麵($48)炸醬麵都好好食,炸醬濃郁,味道偏甜,超級解辣! 🧡大醬湯($48)大醬湯好鮮甜,飲落好舒服,超適合天氣凍飲,夠保暖! 🧡紫菜包飯($30)飯卷好多料,一啖咬落超滿足!

泡菜煎餅

🧡泡菜煎餅($50)

炸醬麵

🧡炸醬麵($48)
炸醬麵都好好食,炸醬濃郁,味道偏甜,超級解辣!

大醬湯

🧡大醬湯($48)
大醬湯好鮮甜,飲落好舒服,超適合天氣凍飲,夠保暖!

紫菜包飯

🧡紫菜包飯($30)
飯卷好多料,一啖咬落超滿足!
泡菜煎餅
大醬湯