2018-01-03 40 瀏覽
今日陽光普照趕走左懶洋洋的我,令我覺得人生充滿咗希望咁😊想搭下渡海小輪吹下海風⛴睇吓海景🎈⋯⋯突然間好想好想食甜點🍮!但係又未食正餐,老婆話有一間日式餐廳🍴🇯🇵🇯🇵宏🇯🇵🇯🇵位於👉九號水產黃埔花園九期商場👈又有甜品同時又供應正餐,仲係食材係來自日本🗾添純日本白燒鰻魚定食$210套餐附送👉海藻烏冬🍚新潟米飯🥗沙律錫蘭紅茶☕白鰻魚味道鮮甜,有四種醬汁供選擇,我就比較喜歡鹽,因為可以帶出白鰻魚嘅鮮味👍返粒晶凝通透😋海藻烏冬仲係攞過奬添係健康嘅食品,全部都係來自日本🇯🇵咖喱🍛炸豬扒飯$108豬扒炸得鬆脆但有保持肉汁,咖喱非常香口撈埋來自日本嘅米飯,好快就K.O.晒佢😋櫻桃巧克力蛋糕🍰意大利芝士蛋糕🍰因為見到櫥窗呢兩款我最鍾意嘅蛋糕😬點可以錯過呢⋯⋯味道相當達標😋日式雞軟骨豚肉炸餃子$30外皮酥脆,餡料有韭菜丶豬肉丶雞軟骨非常豐富,可能有雞軟骨👉非常有咬口👍日本草莓pancake$88兩塊大大嘅pancake充滿蛋香,雞蛋布甸丶雲呢拿雪糕🍦、來自日本嘅草莓🍓、配以香濃嘅草莓醬😍香蕉🍌焦糖窩夫$68呢個簡直係全餐嘅靈魂,未來到已經聞到由喺廚房傳出嚟嘅窩夫嘅香味,窩夫外脆內軟,充滿雲呢拿和蛋香味十足
想食甜點🍮!但係又未食正餐,老婆話有一間日式餐廳🍴

🇯🇵🇯🇵宏🇯🇵🇯🇵
位於👉九號水產黃埔花園九期商場👈
又有甜品同時又供應正餐,仲係食材係來自日本🗾添

純日本白燒鰻魚定食$210

日式雞軟骨豚肉炸餃子

日本草莓pancake$88

香蕉🍌焦糖窩夫$68
呢個簡直係全餐嘅
,香蕉🍌少少焦香,仲有大量烤焗香甜嘅杏仁片👍👍,雲呢拿雪糕🍦淋上香濃嘅焦糖😋超好味
最後來兩杯👉日本草莓沙冰
抹茶冰沙加軟雪糕