2017-10-06 86 瀏覽
老婆係吃貨,所以我地都成日周去食嘢,被佢傳染咗,搞到我都相機食先埋🙈。影埋影埋,有時都其實會想發表一下食後感,就由呢篇開始啦。呢間Nardo’s Cafe 响旺角,都ok 方便,一出𨋢就見到一堆胡桃夾子迎接我地。除咗胡桃夾子,入面都有唔少玩具放咗出嚟。仲有啲模型呀咁。咁樓上Cafe 當然有益智遊戲咁啦。忌廉蘑菇湯幾杰身但唔係粉感,好香蘑菇味,飲落去仲有唔少菇。呢個卡邦尼意粉望落同平時有啲唔同,個汁稀啲,但個味都唔錯,而且勁多配料,好多菇、火腿,仲有唔少三色椒同洋蔥,所以口感好豐富,感覺亦無咁漏。呢碟肉醬意粉上枱已經好香,都幾大碟。一叉起啲芝士拉哂絲咁,入口芝士味十足,肉醬甜甜地帶少少酸,好開胃。意粉唔會太軟身或太硬,條條都好夠味。我最怕cafe 啲飲品太甜,呢杯薄荷朱古力都夠朱古力,入口有薄荷嗰種涼快感,而且唔會太甜。其實已經唔係第一次上去,老婆鍾意食佢個肉醬意粉,我自己都覺得間嘢幾好,嘢食算好食,又無限時可以輕鬆自在咁嘆。

影埋影埋,有時都其實會想發表一下食後感,就由呢篇開始啦。

除咗胡桃夾子,入面都有唔少玩具放咗出嚟。

仲有啲模型呀咁。

咁樓上Cafe 當然有益智遊戲咁啦。

忌廉蘑菇湯幾杰身但唔係粉感,好香蘑菇味,飲落去仲有唔少菇。

呢碟肉醬意粉上枱已經好香,都幾大碟。