Green Orange

2024-08-09 64 瀏覽
想要清雅晚餐係上環又近地鐵站真係唔好太方便,約會及聚會真係太適合啦,估唔到開左11年餐廳歷史今日先認識佢,同執到寶咁今晚又係開心既一日😋推薦左一杯合我心意紅酒開始今日晚餐☺️香煎北海通帶子沙律夏天最配就係彩色,而帶子沙律最吸睛就係紅橙同香橙擺盤,一下就有summer感覺,仲有新鮮無花果,香煎厚帶子搭配酸酸甜甜水果同黑醋汁,打開曬夏日消暑胃口。炸芝士球小巧酥脆外表內有顆濃濃芝士心,外酥內軟充滿誘人香氣。搭配紅酒等待主菜的感覺真係舒暢。烤虎蝦海鮮濃湯湯底濃郁鮮美,有入面有青口,仲有小番茄,薯仔提鮮,每一啖都係濃郁海鮮湯,烤過既虎蝦更香口。軟殼蟹海鮮濃汁義大利麵軟殼蟹酥脆唔幹蒸蒸,份量相當足,明太子醬汁裹滿每一條義麵濃郁可口,仲有新鮮菇調整整個膩度。西班牙黑毛豬鞍伴山椒青椒胡椒汁黑毛豬肉質細嫩多汁,烤得恰到好處外酥裡嫩。搭配清新爽口的山椒青椒胡椒汁酸甜可口。中和佐黑毛豬既腥味。仲有蔬菜同烤紅薯🍠搭配,健康滿分。食埋甜品就心滿意足返歸啦
推薦左一杯合我心意紅酒開始今日晚餐☺️

香煎北海通帶子沙律