2019-09-25
Hugo's位置好方便,係k11,尖沙咀地鐵站出就去到門口嘅陳設好有古典風格,有一個騎士嘅盔甲入面燈光昏暗,樓底好高,好有氣派用餐期間仲有樂師演奏音樂,好有情調好適合戀人黎食飯,紀念日、情人節果d環境又優靜,喁喁細語啱曬😍我哋兩個人,佢哋安排係一個卡位度坐,好舒服蜜運中嘅戀人更適合坐半圓形嘅座位,痴埋一齊啱曬🥰🥰🥰餐廳提供嘅包有三款,法包、蒜蓉包,仲有一款好鬆化嘅酥皮包其中我覺得蒜蓉包最香脆,所以忍唔住encore咗一次頭盤叫左醃藍龍蝦($545),做法係原隻藍龍蝦做成他他剁碎左嘅藍龍蝦好鮮甜,新鮮程度無庸置疑藍龍蝦他他入面仲有三文魚子、青瓜仲有粉紅胡椒、薄荷、手指青檸同埋橄欖油調味恰度好處,好開胃我哋好中意飲湯,所以都各自叫左一人一碗我叫左佢哋嘅招牌龍蝦湯,幾乎每枱都總會叫有個廚師黎到你席前烹調,加入軒尼詩後有熊熊嘅火光,好富娛樂性!不過龍蝦湯唔止睇得,仲好飲得湯底係用龍蝦殼同膏餚好多個鍾而成,所以龍蝦湯好濃郁第一啖入口,充滿酒香,再細味濃濃嘅龍蝦味襲來再黎有爽口鮮甜嘅龍蝦肉!真係好有層次,唯一要彈嘅係調味有點重手,顯得太咸而Jacky好喜歡菇菌類,所以佢就要咗個牛肝菌湯Waitre
門口嘅陳設好有古典風格,有一個騎士嘅盔甲
入面燈光昏暗,樓底好高,好有氣派
用餐期間仲有樂師演奏音樂,好有情調
好適合戀人黎食飯,紀念日、情人節果d
環境又優靜,喁喁細語啱曬😍
我哋兩個人,佢哋安排係一個卡位度坐,好舒服
蜜運中嘅戀人更適合坐半圓形嘅座位,痴埋一齊啱曬🥰🥰🥰
餐廳提供嘅包有三款,法包、蒜蓉包,仲有一款好鬆化嘅酥皮包
其中我覺得蒜蓉包最香脆,所以忍唔住encore咗一次
頭盤叫左醃藍龍蝦($545),做法係原隻藍龍蝦做成他他
剁碎左嘅藍龍蝦好鮮甜,新鮮程度無庸置疑
藍龍蝦他他入面仲有三文魚子、青瓜
仲有粉紅胡椒、薄荷、手指青檸同埋橄欖油
調味恰度好處,好開胃
我哋好中意飲湯,所以都各自叫左一人一碗
我叫左佢哋嘅招牌龍蝦湯,幾乎每枱都總會叫
不過龍蝦湯唔止睇得,仲好飲得
湯底係用龍蝦殼同膏餚好多個鍾而成,所以龍蝦湯好濃郁
第一啖入口,充滿酒香,再細味濃濃嘅龍蝦味襲來
而Jacky好喜歡菇菌類,所以佢就要咗個牛肝菌湯
Waitress會拎一壺湯黎到席前
俾你望下壺入面嘅兩隻牛肝菌餃子
之後慢慢加入牛肝菌湯,湯又係好香濃
可惜牛肝菌餃子唔係太合我口味
我嘅主菜係藍龍蝦半隻拼澳洲A4和牛西冷($850)
另一位廚師又黎到堂前燒扒,又一次充滿火焰!
仲整左個Bourbon Whiskey herb butter source
我原本以為呢個main course個重點係隻藍龍蝦
但係原來和牛西冷先至係重點!我叫左medium rare
一吋半嘅和牛外面煎封左個面
切開真係medium rare,係好靚嘅粉紅色
食落好香好油潤,勁juicy架!火候同時間都掌握非常好!
老公就叫左豬, 因為塊西冷真係好好食
所以我完全唔記得咗嗰兩塊豬到但係咩味道
真係好對唔住塊豬😭
Anyway 食到呢度我已經好飽啦
本身想叫多個甜品都食唔落
Waitress拎咗一個圓形嘅器皿黎,一打開就有一陣陣夢幻嘅白煙
其實係乾冰做出嚟嘅效果 雲霧散開之後就見到幾支朱古力bom bom
薄脆嘅朱古力脆皮包住雲呢拿雪糕
食落口脆香軟滑! 呢個朱古力bom bom為呢一餐法國晚餐畫上完美嘅句號!